Haberler

5. Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi Sempozyumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hocaların Hocası" olarak bilinen Prof.Dr.Sabahattin Zaim'in öğrencisi ve asistanı olduğunu belirterek, "Sabahattin Zaim, yaşayan bir tevazu abidesidir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hocaların Hocası" olarak bilinen Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in öğrencisi ve asistanı olduğunu belirterek, " Sabahattin Zaim, yaşayan bir tevazu abidesidir" dedi.

Kurtulmuş, Esenler Belediyesi, Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İstanbul İktisatçılar Derneği'nce Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Yerleşkesi'nde düzenlenen "Şehir ve Ekonomi" konulu Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi Sempozyumu'nun açılışında konuştu.

Sabahattin Zaim'in öğrencisi ve asistanı olduğunu belirten Kurtulmuş, Zaim'in güçlü kişiliğinin yanı sıra güçlü bir bilimsel yanı olduğunu, "çalışma ekonomisi" alanını Türkiye'ye kazandırdığını anlattı.

Zaim'in herkesi kendisine hayran bırakan ve çeken olağanüstü kişiliğe sahip olduğunu kaydeden Numan Kurtulmuş, Sabahattin Zaim'i şöyle anlattı:

"Kişiliği ile ilgili onlarca vasfını sayabiliriz ama üç temel vasfın Sabahattin Hoca'yı oluşturduğunu düşünüyorum. Cenab-ı Hak, bizi yoktan yarattı. Hepimize, kendi sıfatlarından bir miktar verdiği için 'hazreti insan' olduk. Yoksa etten kemikten işe yaramaz bir ceset parçasıyız. Allah, kendi sıfatlarından verdiği için insan, eşref-i mahlukat oldu. Herkese de kendi sıfatlarından bir miktar verdi, birisine az birisine çok... Cenab-ı Allah, cami sıfatını, 'El Cami' sıfatını sanki Sabahattin Hoca'ya bolca verdi.

Fikirleri ve yaşam tarzı itibariyle söylüyorum, kendisi gibi düşünen düşünmeyen, beğenen beğenmeyen, kendisine uyan uymayan herkesi manyetik alan gibi kendisine çekebilen birisiydi. Zaim'in diğer önemli özelliğini alçak gönüllülüktür. Sabahattin Zaim, yaşayan bir tevazu abidesidir.

Çağrıldığı her yere gitmek de Zaim'in diğer önemli özelliğidir. Çağrılıp da gitmediği yer yoktur. Hatta çok zor şartlar içerisinde bile olsa giderdi. Bunun bir tanesine şahit oldum. Kendisinin çok fazla hal ve tavırlarından hoşlanmadığını bildiğim birisi, uzak bir şehre konferansa çağırmıştı. Hoca da gitmek istiyor. 'Hocam neden gitmek istiyorsunuz- Biliyorum ki çok fazla tavırlarını ve davranışlarını benimsemiyorsunuz-' diye sordum. Hoca 'Olsun. Biz onların oraya gidelim ki yarın bir gün bir Müslümana faydası dokunur' dedi."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sabahattin Zaim'in yetiştiği dönemde insanların ya batıyı taklit ettiğini ya da kapılarını batıya tamamen kapattığını ifade ederek, Sabahattin Zaim'in ise, "Batıyı tanıyarak kendi değerlerimiz üzerinde ayakta durulabilir. Batıyı tanıyarak, bilmeye, anlamaya çalışarak, medeniyetimizin üstünde büyük bir nesil, büyük bir ülke inşa edebiliriz" anlayışına sahip olduğunu aktardı.

Kurtulmuş, değerli insanların bir kısmının hayattayken kıymetinin bilindiğini, Zaim'in de bunlardan biri olduğunu söyledi. Kurtulmuş, bu durumu da

"Rüzgar ekerseniz, fırtına biçersiniz" sözüyle tanımladı.

Sempozyumun açılışına Sabahattin Zaim'in kızı Mehveş Tarım, öğrencilerinden eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da katıldı.

Muhabir: Sefa Mutlu

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Sabahattin Zaim Numan kurtulmuş Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title