Haberler

'5. Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi' Başladı

Güncelleme:

İşadamı Ahmet Şahin'in 10 yıl önce kurduğu Doğapark özel botanik bahçesinde 5 yıl önce başlatılan 'Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi' başladı.

Bir ay boyunca belirli aralıklarla ressam, heykeltraş, mozaik ve plastik sanat dallarından yerli ve yabancı toplam 100 sanatçının katılacağı koloni, şu anda bu sayı ile dünyanın en büyük kolonileri arasına girdi.

Sakarya Valiliği, Sapanca Kaymakamlığı ve Sapanca Belediyesi'nin de destek verdiği Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'nin genel koordinatörlüğünü ise bu yıl Janset Gaydaoğlu üstlendi. Koloni'ye ilk dönem çalışacak yerli ve yabancı sanatçılar gelerek hemen eserlerini yapmaya başladı. Janset Geydaoğlu koloni ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Portakal Plastik Sanatlar Kolonisi'nin bu yıl beşincisi yapılıyor. 100 kadar yerli ve yabancı sanatçı katılıyor. Çok değerli sanatçılarımız var. Dünya'da bu kadar çok katılım ola, farklı bir koloni olduğumuzu düşünüyoruz. Sapanca'da Ahmet Şahin'in sahip olduğu Doğa Park'tayız. Sanatçılar burada yaptıkları çalışmalardan bir eseri koloniye bırakıyor. Bu kolleksiyonumuza katılıyor. Daha sonra bu eserleri herkesle paylaşacağız. Geçtiğimiz yıllardaki gibi Ankara ve İstanbul'da sergiler yapılacak."

Görkemli bir botanik bahçesi olan Doğapark'ta ayrıca 80 ayrı türden yaklaşık 200 hayvan barınıyor. Bunların hepsi doğal ortamda yaşayıp, doğal ortamda ürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sapanca Belediyesi Ahmet Şahin Sakarya Janset Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title