Haberler

5. Özgürlük Filosu Ajaccio Limanı'ndan Ayrıldı

- 5. Özgürlük Filosu Ajaccio Limanı'ndan ayrıldıPARİS - Gazze'ye uygulanan ablukaya kamuoyunun dikkatini çekmek üzere 15 Mayıs'ta Norveç ve İsveç'ten ayrılan 4 Avrupa teknesinden oluşan filo diğer Avrupa ülkelerine doğru ilerleyişini sürdürüyor.

- 5. Özgürlük Filosu Ajaccio Limanı'ndan ayrıldı

PARİS - Gazze'ye uygulanan ablukaya kamuoyunun dikkatini çekmek üzere 15 Mayıs'ta Norveç ve İsveç'ten ayrılan 4 Avrupa teknesinden oluşan filo diğer Avrupa ülkelerine doğru ilerleyişini sürdürüyor.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı hukuk dışı ablukayı kırmak için Gazze'ye doğru yola çıkan 5. Özgürlük Filosu, Fransa'nın Korsika Adası'ndaki Ajaccio Limanı'ndan ayrıldı. 4 gün boyunca Korsika Adası'nda demirleyen filo, Fransa halkına Gazze'deki İsrail işgalini anlattı, çeşitli etkinlikler ve eylemlerde de bulundu. Özgürlük Filosu'na ait İspanya'dan yola çıkan diğer iki teknenin Özgürlük ve Dönüş tekneleri ile birkaç gün içinde İtalya'nın Palermo limanında buluşup Gazze'ye doğru yola koyulması planlanıyor.

Öte yandan Uluslararası Gazze Kuşatmasını Kırma Komisyonu Başkanı Zahir El-Biyravi, 5. Özgürlük Filosunun 10 gün sonra Gazze'ye doğru ilerleyeceğini söyledi. Ajaccio Limanı'ndan ayrılan "Dönüş" ve "Özgürlük" adlı teknelerin önümüzdeki iki gün içinde İtalya'nın Napoli şehrine ulaşması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ajaccio İsveç Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title