Haberler

475 Saat PKK ile Mücadele Etti

Güncelleme:

Siirt'te düşen helikopterde şehit olan Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in, 475 saat terörle mücadelede bulunduğu ortaya çıktı.

Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan Kara Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in, toplam bin 425 saat uçtuğu ve bu sürenin 475 saatinde teröristlerle mücadele ettiği öğrenildi.

BİN 425 SAAT UÇUŞUN 475'İ TERÖRLE MÜCADELE

Şehit Pilot Yüzbaşı Çetin'in 2005 yılında Kara Havacılık Okulu'ndan mezun olduktan sonra gerçekleştirdiği bin 425 saat uçuşun 475 saatini terörle mücadelede geçirdiği ve Çetin'in tecrübeli pilot statüsünde olduğu, uçuş saatleri emsallerine göre ise ortalamanın üzerinde yer aldığı belirtildi. Bu konuda TSK'dan yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

"UÇUŞ SAATLERİ ORTALAMANIN ÜZERİNDE"

"Bazı basın yayın organlarında; 10 Kasım 2012 Cumartesi günü, Siirt'in Pervari İlçesi Doğanca Beldesi Hasan Tepe mevkiinde, bir S-70 Genel Maksat helikopterinin kırıma uğramasına yönelik olarak gündeme getirilen iddialarla ilgili kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur. Söz konusu helikopterde görevli olan pilotlar, tecrübeli pilot statüsündedir ve uçuş saatleri emsallerine göre ortalamanın üzerindedir.

Birinci Pilot (Kr.Plt.Yzb. Anıl Barış Çetin): 2005 yılında Kara Havacılık Okulu'ndan mezun olmuş ve olay tarihine kadar toplam bin 425 saat uçmuştur. Şehit Yzb. Çetin'in toplam uçuş süresinin 475 saati, teröristle mücadelede gerçekleşmiştir.

"İNİŞ BÖLGESİNDE KIRIMA UĞRADI"

Olay günü meteorolojik şartlar değerlendirilmiş, havanın yer yer kapalı ve hafif yağışlı olduğu, ancak görüş mesafesinin uygun ölçülerde bulunduğu belirlenerek Tugay Komutanlığı tarafından planlandığı şekilde havadan indirme faaliyetinin uygulanmasına karar verilmiştir. Bu değerlendirme ışığında, kırıma uğrayan helikopter, birinci sortide 13 askeri personeli (Jandarma Özel Harekat Timi) indirme bölgesine vukuatsız olarak indirmiş, ikinci sorti için Siirt'e dönerek, indirilecek ikinci grup askeri personeli (13 JÖH personeli) alarak havalanmış ve iniş bölgesinde kırıma uğramıştır."

Herhangi bir terörist müdahalenin olmadığı kaydedilen açıklamada, değişen meteorolojik şartlardan dolayı düşmüş olabileceği belirtilmişti. Helikopterin gerçek düşme nedeninin ise, Kaza-Kırım Heyeti'nin yapacağı detaylı teknik incelemeden sonra belli olacağı vurgulanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Barış Çetin Doğanca Pervari Siirt Politika Güncel Haberler

title