Haberler

41. Nokta Amasya'ya Seferler Başladı

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Amasya'nın Merzifon İlçesinde Bulunan Askeri Havaalanını Sivil Trafiğe Açtı.

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan askeri havaalanını sivil trafiğe açtı.

Amasya Merzifon Havaalanı'nın açılışını yapmak üzere İstanbul'dan Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, Amasyalı iş adamları ile birlikte 604 sefer sayılı Boing 737 tipi uçak ile Amasya'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yağmur altında havaalanının terminalini açtı. Havaalanında Vali Celalettin Lekesiz ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Binali Yıldırım, havaalanı açılışına katılan halkı selamladıktan sonra yaptığı konuşmaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi söylediğimiz tüm şarkılarda bize her şey sizi hatırlatıyor" diyerek başladı. Türkiye'nin her tarafından hizmet yapıldığını, 2003 yılında birçok havaalanının kapandığını, hava taşımacılığının sadece İstanbul, Ankara ve İzmir üçgenine sığındığını söyleyen Bakan Yıldırım, "Hava halkın yolu nasıl olacak, Merzifon'da, Tokat'ta, Samsun'da, Uşak'ta ve Siirt'te olacak, yurdun dört bir yanında havaalanı olacak. Vatandaş rahatlıkla uçarak eşine, dostuna, sevdiklerine kavuşacak, işini görüp geri dönecek. Bunun için yoğun bir çalışma yaptık. 2003 yılında ülkemizde sadece 3 noktadan 25 havaalanına sefer yapılırken, bugün artık 7 noktadan 41 havaalanına sefer yapıyoruz. Merzifon'da açtığımız havaalanı ile 41. noktaya uçuşları başlatıyoruz. 41 kere maşallah olsun, hayırlı olsun. İnşallah bu havaalanı Amasya ve Çorum'a ve etrafındaki bütün ilçelerine hizmet edecek. Bu havaalanı Amasya'ya da yeter, Çorum'a da yeter, herkese yeter de artar bile" diye konuştu.

Askeri havaalanının sivil uçuşlara açılmasının sevincini yaşadıklarını belirten AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, bugünden itibaren bölgelerinde yaşayan insanların İstanbul'a uçakla gitme imkanına kavuştuğunu, bunun mutluluk verici bir durum olduğunu belirterek, 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

(DY-SA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title