Haberler

4 Yılda 18 Bin Bebeğe "Hoşgeldin" Dediler

Konya'da Karatay Belediyesi, 4 yıl önce başlattığı “hoşgeldin bebek” hizmetiyle 18 binden fazla ailenin mutluluğuna ortak oldu Belediye Başkanı Hançerli: "Ziyareti, belediyemizin sağlık ekipleri gerçekleştiriyor.

AHMET AKBIYIK - Konya'nın merkez Karatay ilçesinde belediyenin 4 yıl önce başlattığı "hoşgeldin bebek" hizmetiyle, 18 binden fazla ailenin mutluluğuna ortak olundu.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediye hizmetlerine de büyük önem verdiklerini söyledi.

Hançerli; 4 yıl önce, bebek sahibi olan ailelerin mutluluğuna ortak olmak, ilk günlerde yaşadıkları paniği atlatmaları noktasında destek vermek amacıyla "hoşgeldin bebek" çalışması başlattıklarını ifade etti.

Belediye sağlık ekiplerinin, doktor eşliğinde aileleri evlerinde ziyaret ettiğini belirten Hançerli, "Ziyareti, belediyemizin sağlık ekipleri gerçekleştiriyor. Bebek ve annenin sağlık durumu kontrol edilirken, içinde hediyelerin bulunduğu bebek seti ve plaket veriliyor. Aileye psikolojik destek sağlayan ekibimiz, anne sütünün öneminden, aşıların zamanında yapılması gerektiğine kadar her konuda bilgi veriyor. Bir sağlık sorunu varsa ilgili birimlere yönlendirme yapılıyor. Böylece sağlıklı bireylerin yetişmesine de katkı sağlanıyor" diye konuştu.

Bugüne kadar 18 bin 576 yenidoğan ailesinin ziyaret edildiğini dile getiren Hançerli, "İlçemizde bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan ailelerin sevinçlerine ortak olmak bizi de mutlu ediyor. Bu hizmetimiz önümüzdeki dönemde de sürecek. Aynı hizmetin Sağlık Bakanlığınca ülke genelinde uygulanacak olması da bizi ayrıca mutlu etti" dedi.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı yeni bebek telaşı yaşayan çiftler için içinde zıbın, bebek bezi, battaniye, şampuan, sabun, tırnak makası, ateş ölçer, anne sütünü artırıcı çayın yanı sıra aşı takvimi ve bebek bakımı CD'lerinin bulunduğu yenidoğan bebek bakım seti hazırladı.

Mart ayından itibaren Bakanlık hastanelerinde dünyaya gözlerini açacak bebeklerin ailelerine hediye edilecek yenidoğan setiyle, yeni doğum yapan annelerin ilk 2-3 günde yaşadıkları paniği atlatmaları amaçlanıyor. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Hançerli Karatay Konya Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title