Haberler

4. Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali

Eskişehir'de Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz anısına çekilen, "Ali: Düşlerinde Özgür Dünya" belgeselinin galası yapıldı.

Eskişehir'de Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz anısına çekilen, "Ali: Düşlerinde Özgür Dünya" belgeselinin galası yapıldı.

Korkmaz'ın avukat olan ağabeyi Gükran Korkmaz, Eskişehir Öğrenci Kolektifleri tarafından Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen 4. Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada, Eskişehir'de yaşadıklarını anlattı.

Babası yurt dışında çalıştığı için Ali İsmail'e babalık yaptığını ifade eden ağabey Korkmaz, şunları kaydetti:

"Ben daha çocuğum olmadan evlat acısı yaşadım. Ali beni örnek alırdı. 'Ben de ağabeyimin okuduğu şehirde okuyacağım' diye burayı seçti. Bir Ali aldı bizden Eskişehir ama binlerce, milyonlarca evlat, Ali kazandık. Bu süreçte taşıması, katlanması zor bir acı yaşıyoruz bunu bir nebze katlanır kılan bir şey varsa halktı, sizlerdiniz. Tekrar teşekkür etmek istiyorum."

Gürkan, 5 aylık oğluna Ali Yusuf adını verdiklerini anımsattı.

Galaya, Ali İsmail'in annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve vatandaşlar katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Şahap Korkmaz Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title