Haberler

4 Şubat Dünya Kanser Günü

Türkiye Psikiyatri Derneği: "Kanserli bireylerin diğer tıbbi tedavilerinin yanı sıra psikiyatrik destek almaları, gerek kansere uyum sürecinin gerekse tedavi sürecinin atlatılması açısından oldukça önemlidir"

Türkiye Psikiyatri Derneği, kanser tedavisinde hastaların psikiyatrik destek almalarının önemli olduğunu belirtti.

Dernek, "4 Şubat Dünya Kanser Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, Uluslararası Kanser Ajansının verilerine göre 2025 yılında yaklaşık 19 milyon yeni kanser vakasının olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Türkiye'de ise kanser hastalarının her geçen yıl arttığı, kanserin tanı ve tedavi süreci sırasında psikiyatrik sorunların sık olarak ortaya çıktığı ve eşlik eden psikiyatrik sorunların çeşitli nedenlerle kanser seyrini olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.

Açıklamada, her bireyin kansere psikolojik tepkisinin farklı olduğu belirtilerek, bu süreçte kişinin önceki deneyimleri, kişilik özellikleri, içinde bulunduğu sosyal ortam ve tıbbi durumun da etkili olduğu kaydedildi.

Kanser varlığında tanı ve tedavi aşamasında psikiyatri uzmanlarıyla işbirliği önemininin vurgulandığı açıklamada, şunlara yer verildi:

"Kanserli bireylerin diğer tıbbi tedavilerinin yanı sıra psikiyatrik destek almaları gerek kansere uyum sürecinin gerekse tedavi sürecinin atlatılması açısından oldukça önemlidir. Ülkemizde bu konudaki işbirliğinin arttırılabilmesi ve toplum bilinci oluşturulabilmesi için başta sağlık politikaları olmak üzere, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarına gereksinim duyulmaktadır." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Psikiyatri Derneği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title