Haberler

350 Yıllık Yeni Camii Hünkar Kasrı İlk Kez Bu Ramazan'da Kapılarını Açıyor

17 17.yüzyıl İznik çinileriyle Osmanlı ihtişamının izlerini taşıyan Eminönü'deki 350 yıllık Yeni Camii Hünkar Kasrı, restorasyonunu gerçekleştiren İstanbul Ticaret Odası'nın düzenleyeceği etkinliklerle Ramazan ayında yerli ve yabancı...

17 17. yüzyıl İznik çinileriyle Osmanlı ihtişamının izlerini taşıyan Eminönü'deki 350 yıllık Yeni Camii Hünkar Kasrı, restorasyonunu gerçekleştiren İstanbul Ticaret Odası'nın düzenleyeceği etkinliklerle Ramazan ayında yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayacak.

İki büyük oda ve bir büyük terastan oluşan bir yaşam merkezi olarak tasarlanan ve asırlar boyunca padişahlar ve sultan hanımların en gözde mekanlarından biri olan Hünkar Kasrı, ilk kez bu Ramazan ayında kapılarını ziyaretçilere açacak.

11 Temmuz Perşembe günü başlayacak etkinlikler kapsamında "Klasik Sanatlar ile Ramazan'a Hoş Geldin" adlı sergi hat, tezhip ve ebru severleri ünlü hocalarla tarihi ve görkemli ortamında buluşturacak. Sergide Hikmet Barutçugil ebru sanatının, Hatice Aksu tezhip, çini, kalemişi sanatının, Ayşe İlhan Gökşen minyatür sanatının ve Sevinç Öztürk ile Necla Anıl da çini sanatının inceliklerini sunacak.

Ayrıca Hünkar Kasrı'nı ziyaret eden turistler, İslam dini hakkındaki İngilizce dinletiyle gün boyunca bilgi alma imkanı bulacaklar.

Etkinlikler İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar'ın da katılımıyla yarın saat 19.30'da başlayacak.

Ziyaretçiler, daha sonra da pazartesi ve perşembe günleri arasında saat 14.30'da Mehter Takımı'nın gösterilerini de izleyebilecek. Sergi ve diğer etkinlikler Ramazan ayı boyunca 11.30-20.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

İstanbul Ticaret Odası tarafından 2005'te restorasyonuna başlanan ve dört yıllık titiz bir çalışma ile tamamlanarak 2009'da açılan Hünkar Kasrı, aynı yıl Avrupa Kültürel Miras Kuruluşları Federasyonu'nun "Europa Nostra" ödülüne layık görülmüştü.

- İstanbul

Kaynak: ANKA / Güncel

Eminönü İznik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title