Haberler

3 Öğrencinin Öldüğü "Tramvay Faciası" Davası

- "Hayata Tutunmaya Çalışıyorum"

- "HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORUM"

* Tramvaydaki tanık,

"Alışık olmadığım sertlikte ve uzun süren mesafede bir frenle olağan dışı birşey olduğunu anladık"

* Kazada hayatını kaybeden İrem Dinçsoy'un babası Zafer Dinçsoy ,

" İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kazadan sonra verdiği sözler vardı. Hepsi lafta kaldı"

" Evladınızı okula gönderiyorsunuz, akşama cenazesi geliyor. Hangi anne baba buna dayanabilir. Hayata tutunmaya çalışıyorum. Aileme sahip çıkmaya çalışıyorum"

?

Zeytinburnu'nda 3 lise öğrencisinin hayatını kaybettiği tramvay kazasına ilişkin tutuksuz 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya "Taksirle birden fazla insanın ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar vatman sanık Ali Osman Erdoğan ve İstanbul Ulaşım A.Ş. yetkilisi Cengiz Yıldırım katıldı. Kazada hayatını kaybeden İrem Dinçsoy'un babası Zafer Dinçsoy da duruşmada hazır bulundu.

"ÇOCUKLARA İLK MÜDAHALE EDENLERDEN BİRİYDİM"

Duruşmada kaza sırasında tramvayda yolcu olan öğretmen Mehmet Akın tanık sıfatıyla dinlendi. Olay gününü anlatan Mehmet Akın, "Tramvayda arkadaşımla sohbet halindeydik. Tramvay hızlıydı. Kaza anına kadar beni tedirgin eden bir herhangi bir anormallik yaşamadım. Ancak alışık olmadığım sertlikte ve uzun süren mesafede olduğunu anladığım bir frenle olağan dışı birşey olduğunu anladık. Aşağı indiğimde çocuklara ilk müdahale edenlerden biriydim" dedi. Mahkeme heyeti dinlenmeyen diğer tanıkların dinlenmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

"HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORUM"

Duruşmadan sonra kazada hayatını kaybeden İrem Dinçsoy'un babası Zafer Dinçsoy basın mensuplarının soruların yanıtladı. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağını söyleyen Zafer Dinçsoy, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kazadan sonra verdiği sözler vardı. Kaza yerindeki alanın yüksek çitlerle kapatılması, üst geçit yapılması, gerekirse lastikli araç trafiğinin yer altına indirilmesi şeklinde. Hepsi lafta kaldı." diye konuştu. Kaza nedeniyle eşinin sürekli sinir krizi geçirdiğini vurgulayan Dinçsoy, "Evladınızı okula gönderiyorsunuz, akşama cenazesi geliyor. Hangi anne baba buna dayanabilir. Hayata tutunmaya çalışıyorum. Aileme sahip çıkmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

İDDİANAME

11 Mart 2010 tarihinde meydana gelen tramvay kazasında Lise öğrencileri Denis Tekin, İrem Dinçsoy ve Buket Bulut hayatını kaybetmişti. Kazayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, tramvay sürücüsü Ali Osman Erdoğan ve İstanbul Ulaşım A.Ş yetkilisi Cengiz Yıldırım'ın "Taksirle birden fazla insanın ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title