Haberler

3 Dakika 40 Saniye'de Afet Çadırı Kurdular

Güncelleme:

"Modern Çadırkent Nasıl Kurulur?" Tatbikatı Bakırköy'de Yapıldı

Bakırköy Belediyesi'nin ilçe genelinde belirlediği 8 çadırkent alanlarından biri olan Fildamı Gösteri Merkezi'nde Bakırköy Belediyesi'nin öncülüğü ve ev sahipliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, Kızılay Marmara Bölge Müdürlüğü, Mahalle Afet Gönüllüleri(MAG) Küçükçekmece Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi,Fatih Belediyesi ve Avcılar Belediyesi'nin arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı "Deprem Sonrası Örnek ve Modern Çadırkent Nasıl Kurulur?" tatbikatı yapıldı.

Tatbikatı Bakırköy Kaymakamı Yakup Vatan ve Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Akbal da izledi.

Yaklaşık 180 kişinin görev aldığı arama-kurtarma ekipleri 1.5 saatte 25 çadırı kurdu.

Ekipler 1.5 saatlik sürede çadır kurmanın yanı sıra elektrik ve su bağlantılarını da kurdular. Arama-kurtarma ekipleri 16 metrekarelik aile çadırlarının yanı sıra sahra çadırı ve genel kullanım çadırları da kurdular.

Arama-kurtarma ekipleri ortalama 6 dakikada bir tane çadır kurarlarken Bakırköy Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi 3 dakika 40 saniyede çadır kurarak alkış aldı.

Bakırköy Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Aptullah Gezer, İstanbul'da birinci derece deprem bölgesinde bulunan 6 ilçe belediyesinin bundan sonra da tatbikatlara devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Bakırköy Marmara Kızılay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title