Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Güncelleme:

Ak partililer, hafta sonundan itibaren engelliler günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde yer aldı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, engelli vatandaşların toplumun kıyısında değil tam içinde yer alması için her türlü girişim ve hizmetin yapılacağını söyledi. Yalçın, "Devletimiz özürlülere ilişkin toplumsal farkındalığı artırıcı faaliyetlere destek oluyor, olacak. Bu amaç 2023 vizyonuna da yansıtıldı" dedi. AK Partililer, hafta sonundan itibaren Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerdeydi.

ENGELLİLERLE TOPLUM ELELE YÜRÜYÜŞÜ

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Sosyal İşler Başkanı Mustafa Gürses, Yardımcısı İbrahim Güney ve bir grup Gençlik Kolları üyesiyle birlikte, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü kapsamında düzenlenen 'Engellilerle Toplum Elele Yürüyüşü'ne katıldı. Bu sabah saatlerinde düzenlenen ve Kızılay Bursa Şubesi önünden Heykel'deki Atatürk Anıtı'na kadar süren yürüyüşe çok sayıda engelli, engelli derneği temsilcisi, ilgili kurumların yöneticileri ve gönüllüler de destek verdi. Engelliler, cadde boyunca yürürken vatandaşların alkışları eşliğinde Atatürk Anıtı'na ulaştı, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu.

SOSYAL İŞLER BAŞKANLIĞI'NIN İLÇELERDEKİ FAALİYETLERİ

Bu arada AK Parti Sosyal İler Başkanlığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle hafta sonu İnegöl ve Orhaneli'de engellileri yalnız bırakmadı. AK Parti Sosyal İşler Başkanı Mustafa Gürses, AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı İbrahim Güney, AK Parti Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Metin Ayan, ilk önce İnegöl Yenice'de bulunan Engelli Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarete, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti İnegöl Sosyal İşler Başkanı Fatma Dursun da eşlik etti. Burada yetkililerden bilgi alan AK Partililer, merkeze yönelik hizmetlerin iyileştirilmesi konusunda yöneticilerle görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında merkezde eğitim alan engelliler hünerlerini sergileme fırsatı da buldular. Gösteri sırasında hiç görmediği babasına yazdığı şiiri okuyan engelli genç salonu dolduran konukları duygulandırdı.

AK Partililer daha sonra Orhaneli'de engelliler ve aileleri ile yemekli toplantıda buluştu. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Sosyal Tesisleri'nde verilen yemekte AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, AK Parti Sosyal İşler Başkanı Mustafa Gürses, AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı İbrahim Güney, AK Parti Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Metin Ayan, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Cemil Demir ve ilçe yönetimi de katıldı. Protokol konuşmalarından sonra engelliler ülizyon gösterisi ile keyifli anlar yaşadı. Gecenin sonunda AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı, engellilere 4 tekerlekli sandalye, oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi.

İL BAŞKANI SEDAT YALÇIN'IN MESAJI

AK Parti Bursa İl başkanı Sedat Yalçın da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı değerlendirmede, engelliler için bir yandan şehirlerin, kamu binalarının, kamuya açık yerlerin ve toplu taşıma araçlarının uygun hale getirerek onların yaşamlarını kolaylaştırmak, diğer yandan da tüm engellilerin eğitimi ve çalışabilir durumda olanlarının istihdamını sağlamak amacında olduklarını söyledi.

Engelliler için çağdaş bakım modelleri ile kuruluş ve hizmetleri yaygınlaştırma çalışmalarının büyük bir titizlikle sürdürüldüğüne dikkat çeken Sedat Yalçın, engelli istihdamına yönelik olarak bugüne kadar yapılmış çalışmalardan yansıyan bazı rakamlar da verdi:

"Kamudaki engelli sayısı 2002'de 6 bin 434 iken, 2012 tarihinde bu rakam 25 bin 563'e yükseltildi. Kamuda boş olan 15 bin boş engelli kontenjanı da en kısa sürede doldurulacaktır. Özel sektörde engellilerin istihdamında; 2002 yılında 10 bin 226'daydık. 2012 yılında ise 37 bin 982 engelli istihdamı sağlandı. Özel sektöre bu konuyla ile ilgili teşvik çalışmaları sürecek. 2 ve daha fazla işçi çalıştıran, buna ilaveten engelli istihdam eden işyerlerinde 1 yıl süre ile işbaşı eğitimi kapsamında sigorta primi devlet tarafından ödenecek."

DESTEKLİ VE KORUMALI İŞYERLERİ…

Engellilerin kamu ve özel sektörde istihdam edilmesine yönelik gayretin sürmesine paralel olarak destekli ve korumalı işyerleri oluşturulacağı da aktaran AK Parti il Başkanı Sedat Yalçın, "Korumalı işyerleri mevzuat çalışmaları genişletiliyor, geliştiriliyor. Bu konuda ilgili bakanlıklarımızın çalışmalarının yılsonu itibarı ile tamamlanması bekleniyor. Örnek işyerleri göreceğiz" dedi

Engelli vatandaşlar için geliştirilen Evde Bakım Hizmetinin önem verdikleri bir politika olmaya devam edeceğini söyleyen Yalçın, şöyle devam etti:

"Kurumsal bakımdan ev ortamında bakıma yönelik çalışmalar sürüyor. 'Umut Evleri Projesi' ve 'Engelsiz Yaşam Merkezleri Projeleri' başlatıldı. Ayrıca özel ve resmi bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin hizmet standartları da yükseltilecek. Özel eğitim, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerine bütçeden ayrılan pay özellikle son 5 yılda 30 kat arttı. SHÇK 300 bini evde, 10 bini ise resmi ve özel kurumlarda olmak üzere toplam 310 bin kişiye bakım ücreti ödemekte. Bursa için bu rakam 14 bin kişiye yaklaşmış durumda."

TOPLUMUN YÜZDE 12'Sİ

Yalçın, Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin, yani yaklaşık 8,5 milyon kişinin engelli olduğunun tahmin edildiğini söylerken, AK Parti hükümeti döneminde engelliler için yapılan çalışmalardan engelli ve ailelerinin büyük memnuniyet duyduklarını da ifade etti. Önümüzdeki dönemde istihdam, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik gibi sorunlar için çaba sarf edileceğini ve 2023 hedeflerinde yaşlı kreşleri ve engelli vatandaşların taşıt kullanmadan ulaşacağı rehabilitasyon merkezlerinin açılması bulunduğunu anımsatan Yalçın, "İç ve dış mekanlarda alt yapı düzenlemelerle engelli dostu ortamlar yaratılacak. Kentsel dönüşüm çalışmalarında engelliler unutulmayacak ve mimari düzenlemeler onlar da gözetilerek oluşturulacak. Engellilerimizin toplumsal yaşamın kıyısında değil tam içinde yer alabilmeleri için her türlü kolaylık sağlanacak. Devletimiz özürlülere ilişkin toplumsal farkındalığı artırıcı faaliyetlere destek oluyor. Bu görüşlerle Dünya Özürlüler Günü'nde tüm engelli vatandaşlarımı en samimi duygularımla selamlıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Engelliler Günü Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title