Haberler

2b'de 'Rayiç Bedeli' Sıkıntısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım ve Orman Komisyonu Üyesi Seyfettin Yılmaz, orman vasfını yitirmiş '2B arazileri' için belirlenen yüksek rayiç bedellerinin, orman köylüsü için yüzde 70'den yüzde 15'e indirilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım ve Orman Komisyonu Üyesi Seyfettin Yılmaz, orman vasfını yitirmiş '2B arazileri' için belirlenen yüksek rayiç bedellerinin, orman köylüsü için yüzde 70'den yüzde 15'e indirilmesi çağrısında bulundu. Yılmaz, çok yüksek fiyat tespiti yapılarak, bu arazilerin vatandaşın alamayacağı duruma getirilmesine de karşı olduklarını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tatile girmesinin ardından, seçim bölgesi Adana'da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan Seyfettin Yılmaz, Adana'nın Kozan ilçesindeki köy ve yaylalara da giderek, burada halkın sorun ve sıkıntılarını da dinledi. MHP Kozan İlçe Başkanı Ender Çulhacı ve MHP milletvekili adayı Cahit Öztok ile birlikte bölge gezilerini sürdüren Yılmaz, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunup, '2B arazileri' ile ilgili olarak çarpıcı yorumları dile getirdi.

"YÜZDE 70 OLAN RAYİÇ BEDELİ ORMAN KÖYLÜSÜ İÇİN YÜZDE 15 OLMALI"

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 2B uygulaması ve satış bedellerinin, özellikle orman köylüleri açısından çok ciddi sorun ve sıkıntıları da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebileceğini düşünerek, '2B Yasası'na parti olarak destek verdiklerini, ancak bazı eksik ve yanlışlıkları giderilmesi adına da çeşitli önerilerde bulunduklarını hatırlattı. Yılmaz, çok yüksek fiyat tespiti yapılarak, söz konusu arazilerin vatandaşların alamayacağı durama getirilmesine karşı çıktıkları gibi rayiç bedelinin yüzde 70 olarak belirlenmesini; 'çok yüksek' olduğu için bu oranının özellikle orman köylüsü için yüzde 15 olarak belirlenmesi çağrısında bulunduklarını anlattı.

"YÜKSEK RAYİÇ BEDELLERİ KÖYLÜLERİ MAĞDUR EDİYOR"

Bürokratların, rayiç bedellerini yüksek tutması halinde bu durumun köylüleri mağdur edeceği uyarısında bulunmalarına rağmen, buna kulak verilmediğini Kozan'ın köy ve yaylaları için belirlenen fiyatların ovaya göre yaklaşık 4 katı oranında olduğunu dile getiren Seyfettin Yılmaz, Kozan genelinde bulunan 87 köyün 42'sinde aynı sorunun yaşandığını vurguladı. Daha sonra Kozan'ın Horzum Yaylası'na geçen MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, burada esnaf gezisi yapıp vatandaşlarla sohbet toplantısı yaptı. Kozanlıların ısrarlı bir şekilde bulgur pilavlı iftar davetinde bulundukları Yılmaz, iftar programının Kozan'da olduğunu ama mutlaka Horzum Yaylası'nda bulgur pilavlı bir iftar sofrasına konuk olacağı sözünü verdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seyfettin Yılmaz Türkiye Kozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title