Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. Yıldönümü Kutlamaları

Kutlamalar çerçevesinde, Vatan Caddesi'nde resmi tören gerçekleştirildi İstanbul Valisi Mutlu: "Cihan devleti Osmanlı İmparatorluğu'nun ardından temeli atılan Cumhuriyetimizi bugünlere gu...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, Vatan Caddesi'nde resmi tören gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Valilik binasında tebrikleri kabul etti. Törene, Vali Mutlu, 1. Ordu Komutanı Ahmet Turmuş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte, askeri, mülki, idari ve siyasi erkan, rektörler, dini liderler, yabancı rical ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İstanbul Valliği tarafından Vatan Caddesi'nde düzenlenen resmi geçit töreni saat 10.30'da, Vali Mutlu, 1. Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Turmuş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın araçtan vatandaşları selamlamasıyla başladı.

Törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Mutlu, Cumhuriyet'in 90. yıldönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirterek, "Cihan devleti Osmanlı İmparatorluğu'nun ardından temeli atılan Cumhuriyetimizi bugünlere gururla taşımayı başardık. Kültür temelinde kurup, demokrasiyle güçlendirdiğimiz Cumhuriyetimiz, bugün milletimizin en büyük zenginliğidir. Bu mirası korumak, geliştirmek ve geleceğe taşımak mileltimizin güçlü idealidir" diye konuştu.

Cumhuriyetin, başı her zaman dik, gönlü gururlu evlatların güçlü omuzlarında yükselmeye devam edeceğini ifade eden Mutlu, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük mirasım' diye emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 90. yılını büyük gurur ve sevinçle kutluyoruz. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun. 76 milyonluk büyüyen nüfusumuzu, ekonomi, bilim ve sanatta muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak azmiyle çalışıyoruz. Milletimize duyduğumuz büyük aşk, yorulmadan koşma heyecanımızı arttırıyor ve her yıl daha büyük bir devlet olma yolunda ilerliyoruz. Hürriyet ve bağımsızlığımızı milli imanımız, adalet, ilim ve irfanı milli karakterimiz, sevgi ve hoşgörüyü milli kardeşliğimizin mayası yaparak, her yıl daha mutlu bir millet ve daha güçlü bir devlet olacağız. Yolumuza çıkacak engeller bizi asla yeis ve kedere boğmayacak, bilakis daha büyük bir azimle yüce milletimize hizmet etme ve sahip olma duygusuyla gayretimizi arttıracağız. En büyük mutluluğumuz aziz milletimiz ve yüce devletimize hizmet etmek olacaktır."

Vali Mutlu'nun konuşmasından sonra Fatih Cağaoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Cemre Ebe, günün anlam ve önemini belirten bir şiir okudu. Törende ayrıca şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Aliye Kılıç ve drama gösteri grubu "Cumhuriyetin Bedeli" isimli bir gösteri sundular. Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı Halkoyunları Ekibinin gösterisinden sonra, Vatan Caddesi'ndeki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, resmi geçit töreniyle son buldu. Bayraklarıyla Vatan Caddesi'ne gelen vatandaşlar törene büyük ilgi gösterdi. Resmi geçit töreninde öğrenci, asker, polis ve jandarmanın geçişinin yanı sıra, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muharebe araçlarının, tankların geçişi de yer aldı. Hava Kuvvetleri'ne ait F16 uçakları da tören alanının üzerinden uçuş gerçekleştirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Vatan Caddesi İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title