Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

İstanbul Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi İçişleri Bakanı Güler: "İstanbul'da 2004'te temelini attığımız Marmaray, muhteşem bir proje. İstanbul, Türkiye ve bölge için Marmaray...

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "İstanbul'da 2004'te temelini attığımız Marmaray, muhteşem bir proje. İstanbul, Türkiye ve bölge için Marmaray projesi önemli. Böylesine büyük bir projeyle Cumhuriyet Bayramı taçlandırılmış oldu" dedi.

İstanbul Valiliği'nce, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında WOW İstanbul Hotel ve Kongre Merkezi'nde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda davetlileri, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ve eşi Şencan Tekin karşıladı.

İçişleri Bakanı Güler de resepsiyona eşi Neval Güler ile katılarak, davetlilerle sohbet etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Güler, Cumhuriyetin 90. kuruluş yıl dönümünde, uzun süre valilik yaptığı İstanbul'da, şu anki vali Hüseyin Avni Mutlu'nun daveti üzerine bu resepsiyona katıldığını söyledi.

Güler, "İstanbul'da 2004'te temelini attığımız Marmaray, muhteşem bir proje. İstanbul, Türkiye ve bölge için Marmaray projesi önemli. Böylesine büyük bir projeyle Cumhuriyet Bayramı taçlandırılmış oldu. Bunun mutluluğunu ve sevincini yaşıyorum. Bu sevinci İstanbullularla yaşamaya geldim. Sağlıklı, huzurlu ve nice güzel yıllara huzur içinde erişmemizi diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da davetlileri selamlayarak, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Mutlu,  şöyle konuştu:

"Bugün gururlu ve çok sevinçliyiz. 90. yılında Cumhuriyetimizi kutlamanın büyük sevinci içindeyiz. Cumhuriyetimiz, büyük Atamızın ve milli mücadele arkadaşlarının bize, şehitlerimizin ve gazilerimizin en büyük emaneti ve mirası, ülkemizin ve milletimizin en büyük zenginliğidir. Bu zenginliği büyütmek ve güçlendirmek, 76 milyon bu ülke yurttaşının en büyük heyecanıdır. Bugün de bu heyecanı ve coşkuyu İstanbul'da ve ülkemizin her yerinde yoğun bir şekilde hissettik. İstanbul'da birbirinden güzel törenlerle bu sevinci paylaştık. 90. yılın heyecanını gönlümüzde derin bir şekilde hissettik. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal eden milli mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha anmak istiyoruz."

Bir gazetecinin, Marmaray projesine ilişkin sorusu üzerine de Vali Mutlu, "İstanbul'da bugün sadece Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu değil, aynı zamanda Marmaray gibi önemli bir projenin milletimizle iki kıtada kucaklaşmasının mutluluğunu yaşadık. O da ayrı bir sevinç oldu bizler için. Bu sevinci de paylaşıyoruz. Bu güzel hizmet vesilesiyle devletimize ve hükümetimize, emeği geçen herkese yürekten şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz. Çok büyük bir proje gerçekleşti. Gerçekten Pekin ile Londra'yı artık kesintisiz birleştiren bu hattın açılması hepimiz için çok büyük bir onur oldu" diye konuştu.

Vali Mutlu, bugün cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar ve diğer konuklarla birlikte Marmaray'ı kullanmanın farklı bir heyecan olduğunu belirterek, "İlk geçiyor olmak farklı bir heyecandı. Saatimize baktık. Bu saati özel hatıralarımızın içine yazmış olacağız. Kestiğimiz kurdeleyi de makasını da özellikle saklayacağız. Çok özel bir hatıraydı bizim için" dedi.

Resepsiyona, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Orhan Gencebay ve Nuri Sesigüzel'in de aralarında bulunduğu sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Neval Güler Marmaray 29 Ekim Politika Güncel Haberler

title