Haberler

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

Malazgirt Süphan Anadolu Lisesi öğrencileri, "27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü" dolayısıyla tiyatro gösterisi sundu.

Malazgirt Süphan Anadolu Lisesi öğrencileri, "27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü" dolayısıyla tiyatro gösterisi sundu.

Malazgirt Konferans Salonu'nda sahnelenen ve Muş'ta geçen komik olayların anlatıldığı oyun, takdir topladı.

Süphan Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Tahtacı, etkinlikte yaptığı konuşmada, tiyatronun, tarihin ilk dönemlerinden beri tüm dünyada ilgi gören, insanları etkileyen ve uygarlığı gelecek kuşaklara taşıyan bir sanat dalı olduğu söyledi.

Farklı görüşlerin, kültürlerin, inançların, birbirini anlamasına yardımcı olan tiyatronun, birleştirici yönüyle de sevgiyi, kardeşliği kuvvetlendirdiğini vurgulayan Tahtacı, şöyle konuştu:

"Sanatçı ile seyirci arasında doğrudan ilişkinin kurulduğu tiyatro, bu iki kavram arasında yakın, sıcak, samimi bir iletişimin oluşmasına da neden olur. 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sanat ve sanatçıyı, milletlerin varlığı bakımından hayati önem taşıyan bir olgu olarak değerlendirmiştir."

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, siyasi partilerin ilçe başkanları, kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Tiyatrolar Günü Malazgirt 27 Mart Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title