Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "Eğitim, geleceğimizi şekillendiren en önemli unsurdur ve demokrasimizin geleceği, toplumsal sorunların çözüme ulaşması, hoşgörü ortamının yerleşmesi, bilgi ve birikimlerimizle dünya ile rekabet edebilmemiz için eğitim, hayati bir öneme sahiptir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "Eğitim, geleceğimizi şekillendiren en önemli unsurdur ve demokrasimizin geleceği, toplumsal sorunların çözüme ulaşması, hoşgörü ortamının yerleşmesi, bilgi ve birikimlerimizle dünya ile rekabet edebilmemiz için eğitim, hayati bir öneme sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.

Karabıyık, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmenlik" unvanın verildiğini anımsatarak, eğitim sistemindeki sorunların çözülmesi gerektiğini, öğretmenlerin maddi ve manevi zorluklarla mücadele ettiğini belirtti.

Karabıyık, "Mustafa Kemal Atatürk'e 'Başöğretmenlik' unvanının verildiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimize verilen büyük önemin göstergesidir. Eğitim, geleceğimizi şekillendiren en önemli unsurdur ve demokrasimizin geleceği, toplumsal sorunların çözüme ulaşması, hoşgörü ortamının yerleşmesi, bilgi ve birikimlerimizle dünya ile rekabet edebilmemiz için eğitim, hayati bir öneme sahiptir. Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri alması ve gelişmesi ancak eğitim ile mümkündür." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin dünyada hak ettiği yere ulaşması ve güçlü bir gelecek için yaşanan sorunların çözülmesi gerektiğini vurgulayan Karabıyık, şunları kaydetti:

"Cumhuriyeti koruyacak ve yaşatacak nesiller yetiştirmek mücadelesi veren, geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, atanamayan öğretmenlerimizin bir an önce öğrencilerine kavuşmasını diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Lale Karabıyık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title