Haberler

24. Bilişim Akademisi Rize Çayeli'nde

Çayeli Habitat Bilişim Akademisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Ülkemizde, 15 ile 25 yaş arası 250 bin genç insana temel bilgisayar eğitimi sunma hedefiyle başlatılan "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi kapsamında Rize Çayeli Belediyesi'nin desteği ile Çayeli Habitat Bilişim Akademisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye'deki bilgisayar okuryazarlığı oranın artması ve bilişim teknolojilerinin sosyal imkânları kısıtlı gençler tarafından da kullanılabilmesi amacıyla başlatılan "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi için açılan Bilişim Akademileri'nin sayısı giderek artıyor. T.C. Kalkınma Bakanlığı, Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Microsoft Türkiye'nin ortaklaşa yürüttüğü bu önemli sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde bir Bilişim Akademisi de Rize'de açıldı. Microsoft Türkiye tarafından sosyal sorumluluk ve eğitim etkinlikleri kapsamında Çayeli'nde yaşayan vatandaşlara güvenli internet kullanımı üzerine eğitimler verilecek.

Çayeli Habitat Bilişim Akademisi'nin Birleşmiş Milletler ve Microsoft'un destekleri ile hayata geçirildiğine dikkat çeken Habitat İçin Gençlik Derneği Genel Başkanı Sezai Hazır "Bu projeye 7 yıl önce başladık. Şu anda 78 ilde 150 binden fazla kişiye yüzyüze eğitim vermiş durumdayız. 24. Bilişim akademimizi ise Rize Çayeli'nde açmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Çayeli'nin misafirperverliği, Sayın Belediye Başkanı'nın bu konudaki duyarlılığı ve ilk defa tarihi dokuyu esas alan bir binada akademi açmamız bizi çok daha fazla heyecanlandırdı. Ben siyasetçilerin vaat verirken o vaatleri yerine getirip getirmediklerine bakıyorum. Belediye Başkanımız seçime girerken özellikle topluma yönelik olmak üzere eğitim ve kültürel yatırımlar konusunda vaatlerde bulunmuştu. Bu akademi de bir anlamda Çayeli'nde bilgisayar bilmeyen kadın kalmayacak şiarıyla yola çıkacak ve verilmiş bir sözün tutulmasına da katkı sağlayacak. Bu akademinin bölgeye örnek bir model olması için çalışacağız." dedi. Akademinin açılış töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI ise "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi ile Çayeli'nde özellikle kadın ve çocukların kısa sürede bilgisayar kullanımını öğreneceklerini vurguladı.

İlçeye kazandırılan Bilişim Akademisi için çok heyecanlı olduklarını belirten Çayeli Belediye Başkanı Rıza ÇAKIR, "Birinci derecede misyonumuz ilçemize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve onları memnun etmektir. Şu ana kadar mutlu olduklarını gördük. Onlar da teknik bilgileriyle bizleri mutlu edeceklerdir. Umarım ki, Çayeli'nde bilgisayar kullanımını bilmeyen kadın, çocuk kimse kalmayacak. Teknolojide ve bilişimde Çayeli'nin çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum" dedi ve gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm proje ortaklarına teşekkür etti.

Ülkemizin rekabet gücünü ve gelişimini artıracak projelerde yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Microsoft Türkiye Kamu İşleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programları Müdürü Erdem Erkul, "Microsoft Türkiye olarak Bilişim Akademilerimiz ile bilişim okuryazarlığını artırmak ve ülkemizin e-dönüşüm sürecini hızlandırmak için gerek yazılımlarımız gerek eğitim içeriklerimiz ile çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz. Çayeli Belediye Başkanı ve ekibinin desteği ile Çayeli'nde bilgisayar kullanmayı bilmeyen kadın ve çocuk kalmayacağına gönülden inanıyoruz. Ancak bizlerin hedefi Çayeli'nin bir örnek oluşturarak Karadeniz Bölgesi'nde benzer Bilişim Akademilerin açılması ve buradaki herkesin bilişim okuryazarı haline gelmesi. Bilişimin gücü ile Çayeli başta olmak üzere tüm Karadeniz'in üreten bir toplum olarak ekonomilerinin daha fazla gelişeceğine inanıyor, çıkacak başarı hikayelerini heyecanla bekliyoruz"dedi.

Data Teknik Genel Müdürü Erkan OĞUR da törende yaptığı açıklamada; "Bilgi toplumuna giden yolda Türkiye'nin dev adımlarla ilerlediğini hep beraber görüyoruz. Bilgiyi üretip, ürettiğini paylaşan toplum haline gelmemizde en ufak bir katkının dahi değerli olduğuna inanıyoruz. Bu amaca yönelik faaliyetler için işbirliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Ofisi (UNDN) Direktör Yardımcısı Hansın Doğan da Çayeli'nin doğal güzelliklerinden bahsederek, "Buraya gelince Çayeli'nin beşeri güzelliklerini de gözlemleme şansına eriştik. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı olarak ortaklarımızla tüm dünyada uygulanabilecek örnek bir model oluşturabilmek için doğru yerde olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

24. Bilişim Akademisinin Rize Belediyesi'ndeki açılışına katılan Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi Başkanı Emin Sadık AYDIN, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf TEKİN ve Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU da projenin hayata geçirilmesinden dolayı katkıda bulunan herkese teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşmiş Milletler Microsoft Türkiye Microsoft Çayeli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title