Haberler

CHP'li Ekici'nin Erdoğan Sözleri Meclis'i Karıştırdı

Güncelleme:

CHP'li Akif Ekici'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri, Genel Kurulu karıştırdı. Ekici'ye, sözleri nedeniyle Meclis'ten iki birleşim çıkarılma cezası verildi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri, TBMM Genel Kurulu'nda tartışmaya neden oldu.

Ekici, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, anayasa çalışmalarına değindi.


"AYNI MASAYA OTURUP ANAYASA YAPILMAZ"

Ekici, "İradesini, fikrini, düşüncesini bir tek kişiye teslim etmiş bir grupla aynı masaya oturup, anayasa yapılamayacağını" savundu. Bir AK Parti Grup Başkanvekili'nin, Anayasa Mahkemesinin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e yönelik kararından önce mutlu olduğunu söylediğini belirtti.


"BİRİNİZ ÇIKIP DEMİYORSUNUZ, EY CUMHURBAŞKANI NE YAPIYORSUN"

Ekici, şunları söyledi:

"Yukarıdaki ağabeyinin açıklamasından sonra, mahkemenin hak ihlali yaptığını söylüyor. Bu düşüncedeki insanlarla nasıl bir araya oturulup anayasa yapılır? AKP Grubu'na soruyorum, bu kadar ülkeye haksızlık yapan, ülkeyi bu hale getiren bir Cumhurbaşkanı var. Hiçbiriniz Allah için çıkıp, 'ey Cumhurbaşkanı ne yapıyorsun, ülkeyi nereye götürüyorsun?' demiyorsunuz.


"ERDOĞAN ŞUURUNU KAYBETMİŞ, PSİKOLOJİK TEDAVİYE TABİ TUTALIM"

Bir tavsiyede bulunacağım, dört gruba da öneriyorum. Bölgemizde bazı yaşlı insanlar olur, söz dinlemez, hasta olur doktora gitmek istemez, aile büyükleri, bölgenin önde gelenleri bir araya gelir bu rahatsız kişiyi tedavi olmak için ikna eder. Dört grup oluşturalım, bu Recep Tayyip Erdoğan'ı psikolojik tedaviye tabi tutalım. Çünkü şuurunu kaybetmiş. Utanmazsanız peygamber diyeceksiniz."


AK PARTİLİ AYAR ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Ekici'nin sözlerine, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar ile Ekici'nin birbirinin üzerine yürümek istemesine, araya giren milletvekilleri engel oldu. Bu arada CHP ile AK Parti'li milletvekilleri birbirlerine karşılıklı laf attı.


BULDAN BİRLEŞİME ARA VERDİ

Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, birleşime ara verdi.

EKİCİ'YE CEZA

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Meclisten iki birleşim çıkarılma cezası verildi.

Ekici, bütçe görüşmelerinde yaptığı ve Genel Kurulda tartışmaya neden olan sözleri nedeniyle ceza aldı.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, TBMM İçtüzüğü'nün 163. maddesi gereğince Ekici'ye, Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verilmesini teklif etti.

"SAVUNMA YAPMA GEREĞİ DUYMUYORUZ"

Buldan, Ekici'ye savunması için söz verdi ancak Ekici'nin Genel Kurulda olmaması üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklama yaptı.

Ekici'nin savunma yapmayacağını ifade eden Altay, "Ortada biraz dozajı yüksek siyasi eleştiri vardır" dedi.

AK Parti'li milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine Altay, "Biz böyle düşünüyoruz, sizin gibi düşünmek zorunda değiliz. Savunma yapma gereği duymuyoruz" ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Buldan, çıkarma cezasını Genel Kurulun onayına sundu. Muhalefet milletvekillerinin ret oylarına karşılık, AK Parti'li milletvekillerinin oyuyla CHP'li Ekici'ye Meclisten iki birleşim geçici çıkarılma cezası verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Akif Ekici Gaziantep AK Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Adınız soyadınızMobil-IOS:

Hey yavrum hey, ülkemin son günleri. Yakında ülke mülke kalmayacak.

0
0
yanıtYanıtla
baboşMobil-ANDROID:

ulan bütün yasal yollar kapandıktan sonra aym ye baş vuru yapılır yerel mahkeme karar vermeden ne bu hızlılık tayip kadar taş düşsün başınıza

0
0
yanıtYanıtla
hadMobil-ANDROID:

HADDİNİ AŞAN TERBİYESİZCE BİR TUTUM ERDOĞANIN GAZETECİLER İÇİN AYM YE VERDİĞİ SÖZ İLE SENİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İŞİNİN NE ALAKASI VAR? OTURUP İŞİNİ YAP HADSİZ. İŞİNİZ GÜCÜNÜZ GOY GOY. BAKAN BOZUNTULARI.

0
0
yanıtYanıtla
yıkıımmMobil-ANDROID:

Azina yüreğine sağlık ne kadar doğru konuşmuş...

0
0
yanıtYanıtla
Gerçek Mobil-IOS:

Yalaka mvleri ne la Ada'mın üstüne yürüyonuz sanki kocanıza sövdü

0
0
yanıtYanıtla
VeliMobil-IOS:

CHP sen var olduğun müddetçe bu ülke düzelmeyecektir.

0
0
yanıtYanıtla
MEMOLIMobil-IOS:

ADAM MÜKEMMEL BÎR ANALÎZ YAPMIŠ.BRAVO..

0
0
yanıtYanıtla
melkişeMobil-ANDROID:

vallahi şuurunu kayip etmis hep savas dili ve şiddet nefret kin intikam duygusu ile konusuyor mezhep ve irk ayrimi yapiyor tam bir kurt ve solsularin dusmanliği yapiyor ulkeyi kausa sokacak korkuyoruz

0
0
yanıtYanıtla
LaMobil-IOS:

Ula sizden bir sey olmaz???

0
0
yanıtYanıtla
ak partili Mobil-ANDROID:

malesef doğru söyluyor .biz allaha karşı cok illeri gittik hatta pergamberde eyer din belli olmassaydi vallahi peygamberdir diye bilecek cok akp li var

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title