Haberler

2014 Yılı Birinci Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı

Güncelleme:

SAP, bulut abonelikleri ve destek gelirlerinde büyümesini sürdürüyor

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, yılın ilk çeyreğinde
çift haneli büyümesini sürdürdü


· Bulutta, Yıllık Büyüme Öngörüsünün Üstünde Hızlı Büyüme: IFRS olmayan bulut ve destek gelirleri sabit kurlarda %38 arttı. (Efektif kurlarda büyüme ise yüzde 32 oldu.)

· Bulut faturalamada Güçlü Büyüme: IFRS olmayan faturalandırılmış bulut rakamları sabit kurlarda %36 artış göstererek, periyodik yıllık bulut gelir 1,1 milyar EURO'ya yaklaştı.

· SSRS Gelirleri, Yıllık Öngörülerin üzerinde büyüdü: IFRS olmayan yazılım ve yazılımla İlgili hizmet gelirleri sabit kurlarda %9 artış gösterdi. (Yoğun kur dalgalanmalarının etkisiyle Efektif kurlarda ise büyüme yüzde 4 artarak, 3,06 milyar EURO oldu

· Bellek içi platformu SAP HANA'nın yaygın olarak benimsenmesi: Toplamda 3200'den fazla HANA müşterisi, 1000'e yaklaşan Business Suite on HANA müşterisi bulunuyor. Ayrıca, 1.200'den fazla Startup'tan oluşan dinamik ekosistem HANA Platformu üzerinde uygulama geliştiriyor.

· Faliyet Karında Büyüme ve Buluta Geçişte Hızlanma: IFRS olmayan faliyet karı sabit kurlarda %7 arttı (Yoğun kur dalgalanmalarının etkisiyle efektif kurlarda ise büyüme yüzde 2'lik artışla 919 milyon Avro oldu)

· 2014 için yıllık öngörü korundu.

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP AG, 31 Mart 2014 tarihinde sona eren yılın birinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buluta geçişte liderliği koruyan SAP, güçlü büyümesini sürdürüyor.

Buluttaki hızlı büyümesi ile buluta geçişteki başarısını kanıtlayan SAP, diğer tüm faaliyet alanlarında da gösterdiği sağlam performans ile 2014'ün ilk çeyreğinde gelirlerini artırdı. IFRS olmayan bulut abonelikleri ve destek geliri sabit kurlarda yüzde 38 artarken, efektif kurlarda ise bu artış yüzde 32 oldu. IFRS olmayan yazılım ve destek gelirleri sabit kurlarda yüzde 7, efektif kurlarda ise yüzde 2 artış gösterdi. IFRS olmayan yazılım ve yazılımla ilgili hizmet geliri sabit kurlarda yüzde 9 artarken, efektif kurlarda ise bu yüzde 4'lük artış gösterdi.

SAP'nin Eş-CEO'ları Bill McDermott ve Jim Hagemann Snabe konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Bulutta hızlı büyüme ve gerçek zamanlı iş platformu olan HANA altyapısı sayesinde en iyi BULUT ŞİRKETİ olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tüm ana iş uygulamalarımızı bulut üzerinden sunuyoruz ve uçtan uca HR bulut çözümümüz ile pazara liderlik etmekteyiz. müşterilerimiz, işağı ile tüm çalışanlarını, ürün ve hizmetlerini SAP buluttaki en büyük iş ağı üzerinden yönetme imkanı bulabiliyor."

SAP CFO'su Werner Brandt, "IFRS olmayan yazılım ve yazılımla ilgili hizmet gelirlerinde sabit kurlarda elde ettiğimizyüzde 9'luk artış bizi, yıllık büyüme öngörümüzün ötesine taşıyor" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Bulut operasyonumuzu hızlandırırken faaliyet karımızı da bir miktar arttırdık. Güçlü işletme nakit akışını teşvik eden IFRS olmayan sabit kur temelindeki faaliyet karı yüzde 7 idi ve bu oran yüzde 9 ile 2,35 milyar dolara yükseldi. Sonuç olarak son iki senedeki oldukça büyük satın alımlarımız, nispeten kısa bir süre içerisinde bize olumlu bir net likidite olarak dönüş yaptı."

SAP'nin yıllık periyodik bulut gelirleri 1,1 milyar EURO'ya veya 1,5 milyar USD'ye ulaştı. IFRS olmayan faturalandırılmış bulut gelirleri sabit kurlarda yıldan yıla artış gösterdi. IFRS olmayan bulut abonelik ve destek gelirleri, 31 Mart 2014 itibariyle sabit kurlarda yıllık yüzde 29'luk artış göstererek 454 milyon EURO'ya ulaştı. Pazardaki tüm bulut şirketlerinin üzerinde olan bulut abone sayımız bugün itibarıyla 36 milyonu aşmıştır.

Keskin: " Türkiye'de de büyüme sürüyor"

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, yılın 1. çeyreğinde şirketin Türkiye'deki performansına ilişkin şunları söyledi: "Tüm bölgelerde olduğu gibi Türkiye'de de hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Dünyadaki mevcut ekonomik ortama ve güçlü kur dalgalanmalarına karşın, IFRS olmayan faaliyetlerimizde bulut alanında çift haneli büyümemizi sürdürdük. Geniş çözüm yelpazemiz ve sunduğumuz yenilikçi teknolojilerle her sektörden müşterilerimizin işlerine değer katmaya devam ediyoruz."

• Şirket, 2014 yılında IFRS olmayan bulut aboneliği ve destek gelirlerinin sabit kura göre 950 – 1.000 milyon EURO arasında hedefliyor. (2013: 737 milyon EURO).
• Şirket, 2014 yılında IFRS olmayan yazılım ve yazılımla ilgili hizmet gelirlerini sabit kura göre %6-%8 oranında arttırmayı hedefliyor (2013: 14,03 milyar EURO).
• Şirket, 2014 yılı için IFRS olmayan faaliyet karının sabit kura göre 5,8 – 6 milyar EURO aralığında olmasını hedefliyor. (2013: 5.51 milyar EURO).

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeynep Keskin Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title