Haberler

20 Otomobil Fiyatına Traktör

Bursa'da açılan 'BURTARIM 2013 Fuarı'nda tanıtılan traktörlerin fiyatları görenleri şaşırtıyor.30 bin liralık 20 otomobil fiyatına satılan traktörlerde uydu takip sistemi bulunuyor, gece yapılan hasatlarda arazinin 2 santim dışına dahi çıkılmıyor.

Bursa'da açılan 'BURTARIM 2013 Fuarı'nda tanıtılan traktörlerin fiyatları görenleri şaşırtıyor. 30 bin liralık 20 otomobil fiyatına satılan traktörlerde uydu takip sistemi bulunuyor, gece yapılan hasatlarda arazinin 2 santim dışına dahi çıkılmıyor.

BURTARIM 2013 Fuarı'nda birçok traktör firması ürünlerini satışa çıkarttı. Fuarda, çiftçinin tercih ettiği küçük traktörlerin yanı sıra 10 bin dönüm ve üzerindeki arazilerde kullanılan dev traktörlerde ilgi çekti. 35 bin TL'den başlayan traktörlerin fiyatı, gücü ve özelliklerine göre 600 bin TL'ye kadar çıkıyor. Fiyatlar, görenleri şaşırtırken lüks traktörlerde, uydu takip sisteminden yakıt tasarrufuna kadar birçok özellik bulunuyor. Traktör sektöründeki en büyük araçları yapan John Deere Makinaları Bölge Müdürü Tuncay Çavuşoğlu, 50 beygirden 500 beygir gücüne kadar çıkan traktörlerin fiyatlarının, 35 bin TL'den 600 bin TL'ye kadar yükseldiğini söyledi.

Lüks araç fiyatı gibi görünen traktörlerin birim alandan daha düşük maliyetle daha fazla verim sağladığını kaydeden Çavuşoğlu, şöyle dedi: "Büyük traktörler 10 bin ile 20 bin dönümlük arazilerde kullanılıyor. Küçük traktörlerden tüketimi daha düşük, işçilikten, zamandan tasarruf sağlıyor. Müşterilerimizin özel siparişi üzerine getiriyoruz. Önemli olan 10 bin dönüm tarlayı ne kadar az mazotla bitirdiğiniz. Ayrıca bu traktörlerde 7 farklı uygudan sinyal alan uydu takip sistemi de mevcut. Gece tarlada hasat veya sürüm yaptığınızda alanın 2 santim dışına kaymanıza izin vermiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title