Haberler

Adana'da Bir Suriyeli, Dünyanın En Pahalı Maddesini Satmak İsterken Yakalandı

Güncelleme:

Adana'da Suriyeli uyruklu bir kişi, altın aramada da kullanılan 20 bin dolar değerinde 'kaliforniyum' adlı kimyasal maddeyi satmak isterken yakalandı.

Adana'da Suriyeli uyruklu bir kişi, dünyanın en pahalı maddelerinden biri olan ve altın aramada da kullanılan 'kaliforniyum' adlı kimyasal maddeyi satmak isterken yakalandı. Ele geçen kaliforniyumun 20 bin dolar değerinde olduğu belirtildi.

Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bir kır düğünü tesislerinde çalışmaya başlayan Suriye uyruklu 'Abdulkerim' isimli kişi, iddiaya göre çalışma arkadaşlarına kısa sürede zengin olacağını söylemeye başladı. Çalışanların dikkatini çeken Suriyeli, polise gelen ihbarla elindeki kan tüpleri içerisindeki 'kaliforniyum' adlı maddeyi satmaya çalışırken yakalandı.

İNCELENMEYE ALINDI

Piyasa değeri 20 bin dolar olduğu belirtilen uluslararası dolaşımı yasaklanmış ve radyolojik tehlikesi olan maddeyle ilgili, Adana AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, olay yerine Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) aracı ile 6 kişilik ekip gönderdi. Ekipler, 'kaliforniyum' maddesini incelenmeye başlandı.

20 Bin Dolarlık 'Kaliforniyum' Maddesini Satmak İsterken Yakalandı

KALİFORNİYUM NEDİR?

Kaliforniyum maddesi, 98 atom numarasına ve Cf sembolüne sahip radyoaktif metalik bir kimyasal elementtir. 1950 yılının Şubat ayında ilk kez Kaliforniya Üniversitesi'ndeki laboratuvarda küriyumun alfa parçacıkları (helyum iyonları) ile bombardıman edilmesiyle üretilmiştir. Normal basınç altında biri 900 °C'nin üstünde ve diğeri 900 °C'nin altında olmak üzere iki farklı kristal yapıda bulunan kaliforniyum maddesi, oda sıcaklığında hava ile temas ettiğinde yavaşça matlaşmaktadır.

DOĞAL YOLLARLA ELDE EDİLEMİYOR

Periyodik tabloda aktinitler serisinde bulunan kaliforniyum, yeryüzünde bilindiği kadarıyla doğal bir şekilde elde edilememektedir. Fakat çeşitli nükleosentezlerin meydana gelmesi nedeniyle uranyum cevherlerinde birkaç dakikalığına da varlığını sürdürmektedir.

KALİFORNİYUM NE İŞE YARAR?

Kaliforniyum, nükleer araştırmalarda fisyon parçacıkları kaynağı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca nötron kaynağı olarak, petrol kuyularında nem ölçüm aygıtlarında ve altın ya da gümüş araştırma çalışmalarında da kullanılan bir elementtir.

20 Bin Dolarlık 'Kaliforniyum' Maddesini Satmak İsterken Yakalandı

20 Bin Dolarlık 'Kaliforniyum' Maddesini Satmak İsterken Yakalandı

20 Bin Dolarlık 'Kaliforniyum' Maddesini Satmak İsterken Yakalandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzelyalı Mahallesi Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500

Yorumlar (36)

ALİ AGA:

Adamların varlığı zarar olmaya başladı. Şeytanın bile aklına gelmez kaliforyum nedir. Topunu sınırdışı etmek lazım

43
3
yanıtYanıtla
44:

Hepsini ağrıya gönderin ... ??

24
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bu kadar pisligi ülkeye sokdular cikip bir de oy istiyorlar ulkeyi mafettiler Sade adana degil ulkenin 4 bir yani mafolmus durumda bu suriyelilerin yüzúnden

21
2
yanıtYanıtla
şaman rahip kel sülo:

bu millet veriyor kardeşim allahla bunlar arasında ilişki var sanıyor; belki zamanla idraki düzelir şamanizmden umut kesilmez bakarsın tersten bir yel eser aklı başına gelirr.

yanıt4
yanıt1
HANİ:

Adanaya küfrettim yayınlanmadı editörde adanalı var dikkatli yazın

9
13
yanıtYanıtla
süheyla:

baş belaları suç makinaları durun siz bu günler daha iyi günlerimiz ülkeye daha neler yapacaklar her halleri zarar gitsinler diye beklerken adamlar yerleşip nelerle para kazanıyorlar

19
2
yanıtYanıtla
MERAKLI:

Yahu bu Adana nası yermiş ya çok merak ettim böyle memleket eşi yok . .

8
11
yanıtYanıtla
Adinizi yazin:

Fazla merak iyi degil adamin basina ne gelirse ya merakdan ya da ondan gelirmis aklini basina al bukadar cok merakli olma bunu ben demiyorum atalarimiz diyor

yanıt8
yanıt3
LÜFER:

Pompalı tüfeğin girmesi yasaklanması gereken memlekete nükleer madde giriyor ? Raptiye bile yasaklanmalı adanada.

13
1
yanıtYanıtla
ZaZa12:

bunu ülkemize getirene yedirmek gerek soytarılara bak ya acı acı nereye kadar acı

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title