Haberler

2 Yıllık Hastanenin Asansörleri Kapatıldı

Diyarbakır'da 2010 yılında hizmete açılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin asansörlerinde sürekli arızalar olduğuyla ilgili şikayetleri değerlendiren merkez Kayapınar Belediyesi makina mühendisleri, yaptıkları incelemede 21 asansörden 15'inin...

Diyarbakır'da 2010 yılında hizmete açılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin asansörlerinde sürekli arızalar olduğuyla ilgili şikayetleri değerlendiren merkez Kayapınar Belediyesi makina mühendisleri, yaptıkları incelemede 21 asansörden 15'inin güvenli olmadığını tespit edince kullanıma kapattı. Sadece ameliyathane ve yoğun bakım servislerine çıkan 6 asansörün sağlam olduğu için açık bırakılan hastanede, diğer 15 'i ise ekipler tarafından çarpı şeklinde şerit çekilerek kullanıma kapatıldı, hastalar ise perişan oldu.

Elazığ Karayolu üzerinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 86 dönümlük arazi üzerine bölgenin en modern hastanesi olarak yaptırılan ve 2010 tarihinde hizmete sokulan 11 katlı 546 yatak kapasiteli Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurulduğu günden bu yana görülen asansör sorunu giderilemedi. Hastanedeki 21 asansörde sürekli görülen teknik arızalar hastaları zor durumda bırakırken 1 ay önce hastanedeki asansörün 1'inci katta içinde hastalar bulunurken halatı koparak yere çakılmış, 8 kişi yaralanmıştı. Her ay bakımdan geçirilmesine rağmen istenen randımanı veremeyen 21 asansör, şikayetler üzerine merkez Kayapınar Belediyesi makina mühendisleri tarafından incelemeye alındı. 1 hafta süren incelemeden sonra sağlam oldukları için 2 yoğun bakım, 2 poliklinik ve 2 tanede servislere çıkan asansörler açık bırakılırken, diğer 15 asansör güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Şerit çekilerek kapatılan asansörlerin üzerine belediye ekipleri tarafından, '5.11.2011 tarih 28106 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan asansör bakım ve işletme yönetmeliğinin madde 11 ve 2. fıkrasına göre, can ve mal güvenliği için tehlike arz ettiğinden faaliyeti durdurulmuştur' yazısı asıldı.

Diyarbakır'ın yanı sıra bölgedeki bir çok il ve ilçeden de her gün çok sayıda hastanın muayene ve tedavi olmak için akın ettiği Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki asansör sorununun giderilmemesi tepkilere yol açtı. Hastane yapıldığı günden bu yana asansör sorunu bulunduğunu belirten hasta yakınları, hastanenin bütün bölgeye hitap ettiğini, açık bırakılan 6 asansörün ihtiyacı karşılayamadığı söyledi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kayapınar Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title