Haberler

2 bin 800 rakımlı bölgede mahsur kalan çoban ve sürüsü ekiplerce köye ulaştırıldı

Güncelleme:

Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 bin 800 rakımlı bölgede mahsur kalan çoban ve sürüsü, karla mücadele ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 bin 800 rakımlı bölgede mahsur kalan çoban ve sürüsü, karla mücadele ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Koyun sürüsünü Kavaklı köyünde otlatan besici Hamdi Ertuş, karın başlamasıyla ikamet ettiği Otluca köyüne gitmek için yola çıktı.

Ertuş, Durankaya beldesine getirdiği sürüyle gideceği köyün yolunun kar ve tipiden dolayı kapanması sonucu 2 bin 800 rakımlı Şivekür Dağı eteklerinde mahsur kaldı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, yolu açarak Ertuş ve sürüsünün köye ulaşmasını sağladı.

Hamdi Ertuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gündür yolda olduğunu ve Şivekür Dağı'nın eteklerinde mahsur kaldığını söyledi.

Yolun kar ve tipi nedeniyle kapanması sonucu ilerleyemeyince ekiplere haber verdiklerini belirten Ertuş, "Kapalı olan yol ekipler tarafından açıldı. Ben de köye doğdu gidiyorum. Hava çok soğuk, az yolumuz kaldı. Ekipler bize sürekli eşlik ediyor. Allah razı olsun. Bölgede yarım metreden fazla kar var." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Durankaya Kavaklı Hakkari Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title