Haberler

2. Anadolu Cam Afiş Tasarım Yarışması'nda Buluştu

Şişecam Topluluğu şirketlerinden Anadolu Cam tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Cam Ambalaj Sağlıklı Ambalaj' konulu afiş tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı.

'Cam Ambalaj, Sağlıklı Ambalaj' Afiş Tasarım Yarışması'nın kazananları belli oldu

Türkiye genelinde 29 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Bölümü öğrencilerinin başvuruda bulunduğu yarışmada, dereceye girenlerin ödülleri, 18 Nisan'da Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarının da yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonucunda, birinciye 7.500 TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye 2.500 TL para ödülü verilirken, mansiyon alanlar ise 1.500 TL'lik ödül kazandı. Ödüllü afiş tasarımlarının yanı sıra sergilenmeye değer bulunan toplam 30 eser 18 Nisan-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergilenecek.

18.04.2014 – Cam ambalajın gerçek bir doğa dostu olduğu konusunda farkındalığın artırılması ve camın en sağlıklı ambalaj olduğuna dikkat çekmek amacıyla Anadolu Cam Sanayii A.Ş. tarafından düzenlenen 'Cam Ambalaj Sağlıklı Ambalaj' konulu afiş tasarım yarışması sonuçlandı.

Dünyanın önde gelen cam ambalaj üreticilerinden biri olan Anadolu Cam'ın genç tasarımcıları desteklemeyi amaçlayan ve bu yıl ikincisini düzenlediği afiş tasarım yarışmasının sonuçları 18 Nisan Cuma günü Rahmi M. Koç Müzesi'nde düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Törene Şişecam Cam Ambalaj Grubu Başkanı Abdullah Kılınç, Anadolu Cam Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Serdar Özer, öğrenciler, jüri üyeleri ve öğretim üyeleri katıldı.

29 üniversiteden 203 başvuru

Türkiye genelinde 29 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Bölümü öğrencilerinin başvuruda bulunduğu yarışmanın jüri üyeleri ise Grafik Tasarımcı Aydın Erkmen (Jüri Başkanı), Grafik Tasarımcı Ali Batı, Anadolu Cam Ürün Tasarım Şefi Eda Yılmaz, Grafik Tasarımcı Ulaş Eryavuz, Grafik Tasarımcı Onur Bayiç ve Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Oya Akman'dan oluştu. Jürinin değerlendirmesi sonucunda; İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nden Ayşe Kaptan birinci ve Anadolu Üniversitesi'nden Cihat Yıldız ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Atatürk Üniversitesi'nden Sema Gürsoy aldı. Marmara Üniversitesi'nden Mehmet Güzel, Atatürk Üniversitesi'nden Meltem İşleyen ve Turgay Feyzi'nin tasarımları da mansiyon ödülüne layık görüldü. Türkiye'nin önde gelen grafik tasarımcıları ve akademisyenlerden oluşan jürinin yaptığı değerlendirmeler sonucunda birinciye 7.500 TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye 2.500 TL, mansiyon kazananlara 1.500 TL'lik para ödülü verildi. Ödül kazanan afiş tasarımlarından yanı sıra sergilenmeye değer bulunan toplam 30 eser 18 Nisan-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergilenecek.

Abdullah Kılınç: "Bu yarışmaya gösterilen ilgi hem Anadolu Cam hem de sektör adına önemli bir kazanımdır"

Ödül töreninde konuşan Şişecam Cam Ambalaj Grup Başkanı Abdullah Kılınç, Anadolu Cam'ın cam ambalajda üretimden gelen gücü ve tasarım yeteneğiyle sektörünün en güçlü oyuncusu konumunda olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Günümüzde cam ambalajı ayrıcalıklı kılan en önemli özellik sağlıklı olmasıdır. Çünkü içine konulan ürüne duyulan güveni artıran ve bundan dolayı 'Sağlıklı Ambalaj' sıfatına en çok yakışan ambalaj malzemesi camdır. Camın bu özelliğini korurken, bir yandan da tasarımla farklılaşarak tüketicinin ilgisini sürekli kılmak ve estetik anlayışına hitap etmek sektörümüzün önceliklerinden biri haline gelmiştir. Müşterilerine, tasarlanmış ürün ve hizmetler sunan Anadolu Cam'ın vizyonunda insana ve çevreye değer katmak önemli bir yer tutmaktadır. İşte bu nedenledir ki, bugün başarılarını alkışlayacağımız öğrencilerimizin 'Cam Ambalaj, Sağlıklı Ambalaj' temalı afiş tasarım yarışmamıza gösterdikleri ilgi hem Anadolu Cam hem de sektörümüz adına çok önemli bir kazanımdır. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ve geleneksel hale gelmesini arzuladığımız yarışmamız sayesinde geleceğin tasarımcılarını cam dünyasıyla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Serdar Özer: "Yarışmamızın Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna ulaşmış olması gelecekte yürüteceğimiz yeni projeler için bizi cesaretlendiriyor"

Anadolu Cam Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Serdar Özer ise yatığı konuşmada şunları söyledi: "Anadolu Cam olarak 5 bin yıllık geçmişe sahip olan camın en doğal, en sağlıklı ambalaj malzemesi olduğunu tüm iletişim kanallarını kullanarak topluma aktarmak için çabalıyoruz. Afiş tasarım yarışması da işte bu çabalarımız arasında önemli bir yer tutuyor. Tasarıma gönül veren öğrencilerimiz aracılığıyla bu yıl cam ve sağlık temasını işlediğimiz yarışmamızı gelecek yıllarda da camın üstün özelliklerini yansıtacak konularda tekrarlamak amacındayız. 29 üniversiteden 203 başvuru almamız, yarışmamızın Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna ulaşmış olması gelecekte yürüteceğimiz yeni projeler için bizi cesaretlendiriyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Güzel Anadolu Cam Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title