Haberler

1anayasa Komisyonu'nda Resmi Armasının Belirlenmesini İçeren Yasa Teklifi Görüşüldü

Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi armasının belirlenmesini içeren yasa teklifinin, TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesine başlandı.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi armasının belirlenmesini içeren yasa teklifinin, TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesine başlandı. Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, toplantının açılışında yaptığı kısa konuşmada, teklifin içeriği konusunda bilgi verdi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, konuşmasının başında Anayasa Komisyonu'nun işlevsiz bırakıldığını, komisyonun konusu olan bir çok çalışmanın başka komisyonlara aktarıldığını ifade ederek, bu durumu eleştirdi.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da Komisyon Başkanı Kuzu'dan bu durumu eleştirmekte daha etkin olmasını istedi.

Kuzu ise tutanaklarda buna ilişkin çok sayıda konuşması olduğunu, gerekli tepkiyi her durumda gösterdiğini kaydetti. Bal'ın, "Sizin kaderinizde de bu komisyona çakılıp kalmak varmış Sayın Başkan" demesi Kuzu'nun da "Hah işte böyle söyle" karşılığını vermesi gülüşmelere neden oldu.

Teklifin sahibi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu, devletlerin milli kimliğini tanımlayan iki temel unsurundan birinin bayrak, diğerinin ise arma olduğunu söyledi. Türkiye'nin bir devlet armasının bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğuna işaret eden Uslu, köklü bir tarihsel ve kültürel geçmişe sahip devletin arması olması gerektiğini belirtti. Bütün partilerin görev alacağı bir komisyonun arma üzerinde çalışma yapacağını ifade eden Uslu, "Tarihsel mirasımızın bütün unsurlarının ve bugünkü yeni Türkiye'nin kodlarına sahip olan kapsayıcı bir arma oluşturulabilir" dedi.

Teklifi ilişkin görüşlerini açıklayan MHP'li Bal, önemli bir çalışma olduğunu, bu bakımdan uygun şekilde tartışılması ve aceleye getirilmemesi gerektiğini belirtti.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da teklifteki gerekçelere katılmamanın mümkün olmadığını belirterek, ancak iktidar ve muhalefetin konsensüsü içinde çalışma yürütmesinin gerektiğini söyledi. Bayraktutan'ın HDP milletvekillerinin toplantıda olmamasına işaret etmesi üzerine de Komisyon Başkanı Kuzu, HDP'li üyelere de çağrı yapıldığını aktardı.

AK Parti Antalya Milletvekili Enç de söz alarak son derece iyi niyetlerle hazırlanmış bir teklif üzerinden bu şekilde tartışma yürütülmesini anlayamadığını ifade etti. Enç, MHP'li Korkmaz'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki karşılama törenine ilişkin sözlerine de tepki gösterdi. Törendeki tarihi görüntüden gurur duyduğunu vurgulayan Enç, cumhurbaşkanına yönelik kullanılan ifadenin ise yakışık almadığını söyledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ANKARA (DHA)

===========================

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Korkmaz Burhan Kuzu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title