Haberler

1997'den Önce İlkokuldan Mezun Olanlara Ehliyet Kolaylığı

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, sürücü belgesi alacak kişilerde aranan 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş olma şartının, 18 Ağustos 1997 tarihinden önce ilkokulu bitirenlerde aranmaması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi sundu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, sürücü belgesi alacak kişilerde aranan 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş olma şartının, 18 Ağustos 1997 tarihinden önce ilkokulu bitirenlerde aranmaması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi sundu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal'ın hazırladığı ve TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi, Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Teklifle, sürücü belgesi alacak olanlarda aranan 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş olma şartı, 18 Ağustos 1997 tarihinden önce ilkokulu bitirenler için aranmayacak. Yani 1997 ve öncesinde ilkokul diploması olan herkes, istediği tip ehliyeti alabilecek ve mevcut ehliyetini de istediği tip ehliyet ile değiştirebilecek.

Teklife göre, Trafik Kanunu'nun 38'inci maddesinde değişiklik yapılacak. B Sınıfı yanında artık bir de B1sınıfı sürücü belgesi olacak. Teklif, otomatik vitesli araç kullanacak olan sürücü adaylarının, sürücü kurslarında otomatik vitesli araçlarla eğitim almalarına imkan sağlayacak. B1 sürücü belgesine sahip kişiler otomatik vites otomobil, minibüs ve kamyonet kullanabilecekler, düz vites araç kullanamayacaklar. Düz vites araç kullanabilmek için yine B sınıfı ehliyet gerekecek.

Teklifin gerekçesinde hem kadın hem de yaşlı sürücülerin düz vites araçlarla eğitim görmelerinin zaman zaman sıkıntıya sebep olduğu belirtildi. Aynı zamanda hayatı boyunca otomatik vites kullanacak bir kişinin düz viteste eğitim almasının mantık açısından da doğru olmadığı vurgulandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ertuğrul Soysal Ak Parti Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title