Haberler

19 yaşındaki Tuğba'ya şiddet soruşturmasında hem babaya hem kızına hapis istemi

Güncelleme:

Sosyal medyadaki görüntülerle gündeme gelen babadan kızına şiddet olayıyla ilgili iddianame hazırlandı. Baba için 3 yıl 5 aya kadar; kızı için de 1 yıl 1 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde 19 yaşındaki kızına işkence yaptığının belirlenmesi üzerine tutuklanan baba ve kızı hakkında, karşılıklı "yaralama" suçlamalarının yöneltildiği iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, tutuklanan baba Muzaffer A. ile kızı T.A, "müşteki-şüpheli" olarak yer alırken, baba ile kızına "yaralama" suçlamaları yöneltildi.

İddianamede, müşteki-şüpheli baba Muzaffer A'nın, "çocuğuna karşı basit tıbbi müdahaleyle giderilmeyecek şekilde kasten yaralama" suçundan 1 yıl 1 ay 15 günden 3 yıl 5 ay 15 güne kadar, bu kişinin müşteki-şüpheli olan kızı T.A'nın da "babasına karşı basit tıbbi müdahaleyle giderilecek şekilde kasten yaralama" suçundan 4,5 aydan 1 yıl 1 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İKİSİNİN DE DARP RAPORU VAR

Aile mensuplarının ifadelerinin de yer aldığı iddianamede, müşteki-şüpheli T.A'nın, basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek şekilde darbedildiğine dair doktor raporu olduğu, ancak şikayet edilen baba Muzaffer A'nın da kızı tarafından basit tıbbi müdahaleyle giderilecek şekilde darbedildiğine yönelik sağlık raporu bulunduğu kaydedildi.

İddianamede, müşteki olan anne Ş.A ve diğer aile mensuplarının birbirlerinden, "basit yaralama, tehdit, hakaret ve cinsel taciz" gibi suçlardan şikayetçi oldukları da belirtilirken, bu suçlarla ilgili delil yetersizliği gerekçesiyle takipsizlik kararları verildiği ifade edildi.

İLK DURUŞMA 15 GÜN İÇİNDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onayladığı iddianame, İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Müşteki-şüphelilerin, iddianamenin 15 gün içinde onaylanması durumunda bu mahkemede hakim karşısına çıkması bekleniyor.

19 yaşındaki Tuğba'ya şiddet soruşturmasında hem babaya hem kızına hapis istemi

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir babanın 19 yaşındaki kızı Tuğba'ya işkence yaptığına dair görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine baba tutuklanmıştı. Olayın ardından konu ile ilgili çok sayıda iddia ortaya atılmıştı. Babasından şiddet gören 19 yaşındaki Tuğba hakkında, metrobüsteki görüntülerinden dolayı "Satanist, ayyaş ve uyuşturucu bağımlısı" denmişti. Genç kıza sahip çıkan Haluk Levent, olayın aslını araştırıp iddiaları yalanlamıştı.

19 yaşındaki Tuğba'ya şiddet soruşturmasında hem babaya hem kızına hapis istemi

BAKANLIK DA DEVREYE GİRMİŞTİ

Babanın kızı Tuğba'ya işkence yaptığı görüntüler üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçmişti.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tuğba kızımızın şiddete maruz kaldığı görüntüler hepimizi derinden sarstı. Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin asla kabul edilemez. Bakanlık olarak Tuğba kızımız ile iletişim halindeyiz. Sosyal inceleme süreci devam etmekte. Olayın hukuki boyutunu yakından takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Haberler

500

Yorumlar (10)

Tayfunn:

Bu nasıl kız la yaratık gibi

3
1
yanıtYanıtla
Seren canj:

Evlen onunla

yanıt0
yanıt0
Fatma:

Gözler orijinal mı acaba? Lens mi?

0
2
yanıtYanıtla
Derviş Baba:

Allah hepimizin ailesine huzur ve mutluluk versin. Hiç kimse evinde huzursuzluk istemez.

2
0
yanıtYanıtla
ertan:

kulaklar neden öyle sivri

2
0
yanıtYanıtla
Seren canj:

Seni rahat duysun diyedir kırmızı başlıklı kız masalı gibi

yanıt0
yanıt0
Seren canj:

Yine birileri susturdu adalet bakmamak için bu kıza direk cezaevi mantıklı görmüş lee

0
1
yanıtYanıtla
ASLANSARAY:

kiz biraz Fatma girike benziyor.

0
1
yanıtYanıtla
FANİ:

Elf mi ne o öyle.

0
0
yanıtYanıtla
Mmm:

Abo tuvallette ekmek yemis ya

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title