Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türk bayraklı bisikletli grubun görüntüsü Jimnastik gösterilerinden görüntü Engelli çocukların müzik dinletisi Vali Orhan Düzgün'ün sporculara ödüllerini vermesi Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün basın açıklaması 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kayseri, Sivas ve Kırşehir'de törenler düzenlendi KAYSERİ/SİVAS/ 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kayseri, Sivas ve Kırşehir'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türk bayraklı bisikletli grubun görüntüsü

Jimnastik gösterilerinden görüntü

Engelli çocukların müzik dinletisi

Vali Orhan Düzgün'ün sporculara ödüllerini vermesi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün basın açıklaması 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Kayseri, Sivas ve Kırşehir'de törenler düzenlendi

KAYSERİ/SİVAS/ 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kayseri, Sivas ve Kırşehir'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kayseri'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Spor Kompleksi dış sahada devam eden kutlamalar kapsamında jimnastik, tekvando, bayrak ve engelliler korosunun ritm gösterileri sunuldu. Daha sonra 2016'da ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren Kayserili sporcu ve antrenörler ödüllendirildi.

Programda, bazı öğrencilere, uçurtma ve bisiklet hediye edildi.

Etkinlik sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 3 yıl süren milli mücadelenin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti ile beraber 19 Mayıs'ın gençliğe ithaf edilen bir bayram olarak kutlandığını söyledi.

Üzerinde yaşanılan Anadolu topraklarını canlarını ve kanlarını vererek yurt haline getiren şehit ve gazileri minnetle andıklarını belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Osmanlı Devletinin son dönemlerinde zayıflamasıyla ülkenin dört bir tarafının işgal edilmesi sonucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla sonuçlanacak olan milli mücadeleyi başlatıyor. Milletçe 3 yıllık mücadelenin ardından bağımsızlığa doğru gidilerek 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti ile neticelenen zafer elde ediliyor. Atatürk'ü anmak, anlamak, gençlerimizi iyi yetiştirmek bağlamında bu bayram gençlerimize ithaf edilmiştir. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Son aylarda da ülkemizin Güneydoğusu'nda güvenlik güçlerimizden çok sayıda şehit verdik. Onların da ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Güneydoğu'da kahramanca mücadele eden asker ve polislerimize de kolaylıklar diliyorum. "

Sivas

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Etnografya ve Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen kutlamalara geçildi.

Burada Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular wushu, bilek güreşi gibi çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan CHP Sivas İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Sivas Şubesi tarafından da Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Başkanı Ulaş Karasu, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın Türk milletinin kaderini değiştiren bir gün olduğunu söyledi.

Milli bayramların ulus devletinin teminatı olduğunu belirten Karasu, "19 Mayıs ülkemizin her yerinde Samsun coşkusu içinde kutlanmaktadır. Demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına ve özgürlüğe olan inancımızı güçlü sesimizle duyurmaya devam edeceğiz." dedi.

Kırşehir

Kırşehir Valiliği önünde düzenlenen tören öncesinde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılarak kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'un, topyekun bir milli mücadelenin başlangıcı olduğunu belirtti.

Alandaki gençlere seslenen Güneş, "Şanlı tarihimizden aldığımız güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için görev sırası size geldiğinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalısınız. Cumhuriyetimizin ve kazanımlarının yılmaz sancakları olarak tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet düsturundan vazgeçmeden özgürlük ve bağımsızlığımızı korumak birinci görevimiz olmalıdır." dedi.

Konuşmanın ardından Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı, kahramanlık türküleri seslendirdi.

Çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Muzaffer Canbal verdi.

Törene, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Vali Orhan Düzgün 19 Mayıs Sivas Politika Güncel Haberler

title