Haberler

16 Bin Şişe Sahte İçkiye 11 Tutuklama

-samsun'da polisin yaptığı sahte ve gümrük kaçağı içki operasyonunda gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11'i tutuklandı.

-samsun'da polisin yaptığı sahte ve gümrük kaçağı içki operasyonunda gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11'i tutuklandı. Eş zamanlı 15 ilde gerçekleştirilen operasyonda 16 bin şişe içki ele geçirilirken, 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Samsun'da bazı büfelerde sahte ve kaçak içki satıldığı ihbarını alan polis, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 6 ay önce il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren büfe, lokanta ve içkili mekanları takibe aldı. Yapılan takip sırasında Tekkeköy İlçesi'ndeki bir büfede bin 416 sahte ve gümrük kaçağı içki ele geçirildi. Soruşturmayı genişleten polis yapılan teknik takip ve alınan ifadelerin ardından kaçak ve sahte içki piyasaya sürülen Artvin, Giresun, Tokat, Amasya, Nevşehir, Yozgat, Elazığ, Ordu, Denizli, Bursa, Aydın, Çorum, Manisa ve Tekirdağ illerinde 5 gün önce eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 18 kişi gözaltına alınırken bu kişilerin işyerlerinde yapılan aramalarda 16 bin şişe çeşitli marka kaçak ve sahte içki, fıçılar içinde 960 litre saf alkol, 109 bin sahte bandrol, 14 kutu cinsel gücü artıran hap, çok sayıda kapak ve içki şişesi ele geçirildi.

Öte yandan ele geçen içkiler arasında Antalya ilinde 4 turistin içtikten sonra ölümüne neden olan yabancı markalı 500 şişe viskiden de bulundu. Gözaltına alınan 18 şüpheliden 4'ü polis ifadesinin ardından savcılık talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 14 şüpheli ise bugün mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye ifade veren şüphelilerden Hakan Akdeveci, Hüseyin Uygun, Ömer Can, Ali Doyar, Sefa Semiz, Süleyman Boşta, Hüseyin Özer, Ahmet Turgut, Recep Faik Gülcan, Fatih Çaylaklı ve Çetin Temur tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title