Haberler

15 Yıllık Kan Davasına Son Verildi

Şanlıurfa'da, 15 Yıl Önce İki Aile Arasında Bir Baba Ve Kızının Öldürülmesi ile Başlayan Kan Davası Barışla Bitti

Susurluk skandalının ünlü isimlerinden DYP eski Milletvekili Sedat Edip Bucak'ın kardeşi Ahmet Ersin Bucak'ın araya girmesi ile el sıkışıp, dua ederek kan davasına son veren iki aile fertleri 15 yıl sonra birlikte yemek yiyerek barıştıklarını ilan etti.

ARAZİ KAVGASI 2 CAN ALMIŞTI

1995 yılında Siverek'in Kucak Köyü'nde, birbiriyle amca çocuğu olan Ramazan Altınyüzük ile Sedat Altınyüzük arasında arazi anlaşmazlığından dolayı tartışma çıkmıştı. Kısa sürede büyüyen tartışma, iki aile fertlerinin katılımıyla silahlı çatışmaya dönmüş, olayda Sedat Altınyüzük'un tabancasından çıkan kurşunlara hedef olan 41 yaşındaki Ramazan Altınyüzük ile 17 yaşındaki kızı Sabiha yaşamını yitirmişti. Baba ile kızının ölümünün ardından Sedat Altınyüzük tutuklanarak cezaevine gönderilirken, iki aile arasında da kan davası başlamıştı. Kan davası nedeniyle tutuklanan Sedat Altınyüzük ve bazı akrabaları da oluşan husumetin ardından köyü terk etmek zorunda kalmıştı.

'DENEYİMLİ' ODA BAŞKANI DEVREDE

İki aile arasında 15 yıldır devam eden husumetin büyümemesi ve başka insanların ölmemesi için daha önce de bazı kan davalarını bitiren Siverek Ticaret Odası Başkanı Ahmet Ersin Bucak, aracılık yaparak her iki aile ile görüşmeye başladı. Bucak'ın uzun süren görüşmelerinin ardından her iki ailenin de barışmaya ikna olması üzerine Kucak Köyü'nde barış töreni düzenlendi. Köyün inşaat halindeki camisinde düzenlenen törene Ticaret Odası Başkanı Ahmet Ersin Bucak'ın yanı sıra, yöredeki aşiret temsilcileri ile iki aileye mensup yaklaşık 500 kişi katıldı. Birlikte yemeklerin yenildiği törende bir konuşma yapan Ahmet Ersin Bucak, kan davasının kimseye yarar sağlamadığını belirterek, "Allah hiçbir anne ve babaya evlat acısı yaşatmasın. Bugün, burada çok önemli ve anlamlı bir barışa tanıklık yapıyoruz. Kan davası ve kin gütmenin kimseye faydası olmadığı gibi, çağdışı bir geleneğin ürünüdür. Her iki ailemiz, şu anda bu çağdışı geleneğe birlikte son verip barışıyor. Bu takdir edilecek davranışın, husumetli ve kan davalı diğer ailelere de örnek olmasını istiyoruz" dedi.

TOKALAŞTILAR

Yapılan konuşmaların ardından oğlu ve torunu öldürülen Ahmet Altınyüzük ile katil Sedat Altınyüzük'ün babası Ebo Altınyüzük birbiriyle tokalaşarak kan davasına son verdi. İki ailenin ileri gelenlerinin birbirleriyle barıştıklarını ilan eden tokalaşmasının ardından, iki aile mensupları da birbirleriyle tokalaştı. Barış töreni, köy camisinin imamının katılımcılara dua ettirmesiyle sona erdi.

Mehmet SEZGİN - SİVEREK - ŞANLIURFA - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title