Haberler

15 Temmuz Şehidi Özel Harekat Polisi Hail Hamuryen Mezarı Başında Anıldı.

15 TEMMUZ darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yönelik saldırıda şehit edilen Özel Harekat polis memuru Halil Hamuryen, memleketi Van'ın Erciş İlçesi'nde mezarı başında anıldı.

15 TEMMUZ darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yönelik saldırıda şehit edilen Özel Harekat polis memuru Halil Hamuryen, memleketi Van'ın Erciş İlçesi'nde mezarı başında anıldı.

Darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekat polisi 39 yaşındaki Halil Hamuryen, mezarı başında anıldı. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, 108'inci Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Yılbır, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın ile bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar Erciş'in Çelebibağı Mahallesi'nde bulunan mezarlığa gelerek dua etti. Erciş Kaymakamı Yaşar, 15 Temmuz günü bir takım hainlerin kalkıştığı bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalındığını belirterek şöyle konuştu:

"Tabi savaşın binbir türlüsü var. Cephede savaş var, soğuk savaş var. O gün 15 Temmuz günü de bir savaşdı. Rabbimize şükürler olsun ki biz bu savaşı işte burada yatan Halil Hamuryen'ler gibi şehitlerimiz, binlerce gazimizle kazandık. Bu topraklar çok çileli topraklardır. Tarih boyunca bedeller ödenmiş, şehitler vermiş. İşte bir bedelimiz de burada yatıyor. Aziz kardeşimiz Halil Hamuryen'i 15 Temmuz akşamı bu vatanın selameti, bu vatanın geleceğine, bizim Erciş olarak ödediğimiz bir bedeldir. ve biz kendisinden helallık diliyoruz. Biz kendisine minnettarlığımızı, şükranlarımızı ifade ediyoruz. Biz kendisine diyoruz ki sen bir bedeldin ve gelecekte de verilecek bütün bedellere bizler de senden sonra burada hazırız. ve Rabbimizin izniyle tepemizde dalgalanan bu bayrak Halil Hamuryen'ler gibi nice Hamuryen'ler oldukça, biz bu bayrağın altında yaşamaya devam edeceğiz. Biz bu toprağı böldürmedik,böldürmeyeceğiz. 15 Temmuz akşamı hain FETÖ tarafından yapılan bu hain darbe kalkışmasını şiddetle kınıyorum. Darbe akşamı kahramanca direnen bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum, bütün gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. O gün  bu millete, bu milletin istiklalini devam etmesine öncülük eden,liderlik eden sayın cumhurbaşkanımıza, mecliste kahramanca direnen bütün milletvekillerimize, hükümetimize, şerefli Türk ordusuna, polis teşkilatına ve kahramanca sokağa çıkıp direnen bütün Türk halkına şükranlarımı ifade ediyorum."

Kaymakam Şirin ve beraberindekiler daha sonra şehit Hamuryen'in ailesini ziyaret etti. Ayrıca şehit için Karayusuf Paşa Camiinde mevlid okutuldu.

- Erciş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şirin Yaşar Erciş Politika Güncel Haberler

title