Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Açıkgöz, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele verirken şehit olan vatandaşları rahmetle anarken, gazilere ise minnet borçlu olunduğunu kaydetti.

Açıkgöz, mesajında, "Bayrağımıza kanlarıyla renk veren, isimleri bilinen ve bilinmeyen tüm kahraman şehitlerimizden, fedakar gazilerimizden Allah razı olsun. Bizlere bu kutsal toprakları vatan kılan ecdadımızı, 15 Temmuz'da canlarını feda eden 249 şehidimizi ve tüm şehitlerimizi bir kez daha şükranla anıyorum. Gazilik şerefine mazhar olan 2193 gazimize de minnetlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Gizligider ise, milletin 15 Temmuz'da sadece darbeyi önlemediğini aynı zamanda ülkenin istiklalini kurtardığını vurguladı.

Gizligider, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi sadece bir darbeyi önlemedik, ülkenin istiklalini, çocuklarımızın geleceğini kurtardık. Türkiye'nin artık hep baş eğen eski Türkiye olmadığını, bu millete had bildirme günlerinin çok eskilerde kaldığını ve biz bir araya geldiğimizde bize tankın, uçağın, merminin işlemediğini yedi düvele gösterdik."

Belediye Başkanı Ünver de, mesajında, darbe girişiminde bulunan hainlere karşı verilen mücadeleyi Kurtuluş Savaşı'na benzettiğini vurguladı.

Milletin tank, uçak ve silahlara karşı göğsünü siper ettiğini aktaran Ünver, şöyle devam etti:

"Milletimizin evlatları, meydanlarda, sokaklarda canları pahasına, eşsiz bir destan yazarak, istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkarak, ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiler. Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramamıştır. Onların tankları topları uçakları varsa, sokaklardaki o milyonlarca vatandaşımın sarsılmaz imanları vardı. Emirleri komutanlarından almayan, millete ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini ve beyinlerini Fethullahçı Terör Örgütü'nün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur. Bu nedenle 15 Temmuz, darbeye karşı milletimizin şahlanışının simgesi haline gelmiştir."

AK Parti İl Başkanı Tanrıver, ülkenin demokratik kazanımları ve bağımsızlığını yok etmeyi hedefleyen hainlerin amaçlarına ulaşmasının, devletin ve milletin kararlı duruşuyla önlendiğini ifade etti.

Tanrıver, 15 Temmuz'da sergilenen dirayetin dünya demokrasi tarihinin en kutlu direnişlerinden biri olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Ebubekir Gizligider Mustafa Açıkgöz Hasan Ünver Ak Parti Politika Güncel Haberler

title