Haberler

12 yaşındaki Aybars, dededen miras yetenekle bağlama ustası oldu

Güncelleme:

EDİRNE'nin Keşan ilçesinde bağlama çalan ortaokul 6'ncı sınıf öğrencisi Aybars Efe Balçık'ın (12), İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan 'Şimdi mikrofon sende' etkinliğine gönderdiği videolar büyük ilgi gördü.

EDİRNE'nin Keşan ilçesinde bağlama çalan ortaokul 6'ncı sınıf öğrencisi Aybars Efe Balçık'ın (12), İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan 'Şimdi mikrofon sende' etkinliğine gönderdiği videolar büyük ilgi gördü. Küçük çocuğun, sosyal medya hesabında paylaştığı görüntüleri de çok sayıda beğeni aldı. Küçük bağlama virtüozü pandemi nedeniyle çalışmalarını evde kendi imkanlarıyla sürdürmekten şikayetçi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Edirne Çocuk Akademileri Projesi kapsamında yarıyıl tatili nedeniyle 'Şimdi mikrofon sende' etkinliği düzenlendi. İl ve ilçelerde birçok öğrenci, yarıyıl tatilinde, yaptıkları sanatsal faaliyetleri aileleriyle birlikte cep telefonlarına kaydedip, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi. Müdürlüğün, sosyal medya hesaplarında yayınlanan videolardan Keşan Yekta Baydar Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Aybars Efe Balçık'ın bağlamasıyla seslendirdiği türküler dikkat çekti.

'GELECEKTE BAĞLAMA ÇALIP, BESTE YAPMAK İSTİYORUM'

Aybars Efe Balçık, 6 yaşından bu yana bağlama çaldığını belirterek, "Çeşitli kurslara gittim. Rahmetli dedem, bağlama virtüözüymüş. Ancak tanıma fırsatım olmadı. Daha sonra halk müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek'i, Aşık Veysel'i ve Neşet Ertaş'ı dinleyerek; şarkılarını çalmaya başladım. Önce kolaydan başladım. Ardından da beni zorlayacak parçaları denedim. Pandemide  evde olduğumuz için babamla birlikte çalışmaya devam ettik. Her hafta, yeni bir parça seçerek onun üzerine çalışıyoruz. Babam, şarkıyı okuyor ben de çalıyorum. Bilgisayardan da dinleyerek ya da videoları izleyerek çalışıyorum. Hedefim; ileride iyi bir bağlama sanatçısı olup beste yapmak" dedi.

'DEDEDEN TORUNA MİRAS: BAĞLAMA '

Aybars'ın birlikte bağlama çalıp söylediği babası Barbaros Balçık da, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 'Şimdi mikrofon sende' etkinliği kapsamında sosyal medya hesaplarına gönderdikleri videoların beğenildiğini hatırlattı. Küçük saz sanatçısının annesi Annesi Selda Balçık'da, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz'ın kendilerini tebrik ettiğini belirterek "Oğlumla uzun süre çalışıyorduk. Rahmetli babam Kamil Balçık, bağlama virtüözüydü. Bizler bağlamayla büyüdük. Babam, zamanında Ali Ekber Çiçek'le sahne aldı. Aybars Efe'nin de, henüz 6 yaşındayken, enstrüman satan bir iş yerinin önünden geçerken dikkatini içeride çalınan bağlama sesi çekti. İçeri girdik ve emekli müzik öğretmeni Soner Velioğlu'ndan kurs almaya başladık. Yeteneğinin olduğunu anlayınca yıllardan beri hem öğretmenleri hem de aile olarak biz elimizden gelen desteği verdik" diye konuştu.

'ÇOCUK BAĞLAMA ÇALAN ARIYORUZ'

Pandemi nedeniyle birebir kurs veren eğitmen bulamadıklarını ifade eden Anne Selda Balçık, bu dönem çalışmalarını internet üzerinden yaptıklarını hatırlattı. Balçık, "En çok internetten faydalandık. Birlikte seçtiğimiz bir parçayı çalışıyoruz. Bazen kulak yeteneğiyle, bazen de notalı olarak. Derslerinden arta kalan zamanları bu şekilde değerlendiriyoruz. 'İleride bunu meslek olarak düşünmesin' demiyorum. Ancak  bir anne olarak 'hobi yapmasını ve kendisini geliştirmesini' öneriyorum. Büyüdüğünde bu hobisinin kendisini çok daha farklı yaptığını anlayacaktır.  Aile olarak, bağlamayı çok seviyoruz. İnşallah çocuğumuz da başarılı olur. En büyük eksiğimiz çevresinde, onunla aynı yaşlarda bağlama çalan bir başka çocuğun olmaması. Şu an kurs alabileceğimiz bir yer de yok. Umarız pandemiden sonra daha fazla olanak sağlanabilir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hisarcık Edirne Keşan Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title