Haberler

    12,2 Milyon Suriyeli Yardıma Muhtaç

    Birleşmiş Milletler, 12,2 milyon Suriyeli'nin yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

    Birleşmiş Milletler (BM) Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, 12,2 milyon Suriyelinin, ülkede artan şiddet ve koşulların kötüleşmesi nedeniyle yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

    Amos, BM Güvenlik Konseyi'ndeki konuşmasında, Türkiye ve Ürdün'den, Suriye'de muhaliflerin elindeki bölgelere yardım dağıtımının, ihtiyaç içindekiler için 'fark yarattığını' söyledi ve süresi 9 Ocak'ta dolan sınır ötesi yardım yetkisinin uzatılması çağrısında bulundu.

    Ekonomi yüzde 40 küçüldü

    Suriye'de yardıma ihtiyaç duyanların sayısının Temmuz ayında 10,8 milyon olduğunu hatırlatan Amos, Suriye'de 2011 yılından bu yana ekonominin yüzde 40 oranında küçüldüğünü, nüfusun üçte birinin yoksulluk içinde yaşadığını, okula devam edenlerin yüzde 50 oranında düştüğünü, 7,6 milyon kişinin ülke içinde yerlerinden olduğunu ve 3,2 milyon kişinin diğer ülkelere kaçtığını ifade etti.

    Amos, sınır ötesi yardım yetkisi veren kararın onaylanmasından bu yana BM'nin, ulaşımı zor Halep, İdlib, Dera ve Kuneytra'ya yardım gönderdiğini belirtirken, BM'nin yine de Suriye'de insani yardımları karşılamakta yetersiz kaldığını kaydetti ve bağışçılara yardımlar için fon sağlamaları çağrısı yaptı.

    Suriye'de 212 bin kişinin kuşatma altındaki bölgelerde yaşadığı belirtiliyor. Bunlardan 185 bin kişi hükümetin kontrolündeki, 26 bin 500'ü ise muhaliflerin elindeki bölgelerde yaşıyor.

    Kaynak: AA

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Birleşmiş Milletler Türkiye Suriye Ürdün Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
    500

    Yorumlar (3)

    FIRAT DERİN:

    SURİYEYİ BU HALE GETİRENLER UTANSIN ABD TÜRKİYE SUDİARABİSTAN KATAR İNGİLTERE ÖLEN TÜM SURİYELİLERİN KANINDA BU ÜLKELERİN ELLERİ VAR KANLI ELLER

    0
    1
    yanıtYanıtla
    galip:

    2 milyon doyuruyoruz gelsinler onlarıda doyuralım. . . . durmak yok yola devam.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    bjk1:

    Türkiyeye Gelsinler yol geçen Hanı oldu zaten

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title