Haberler

112 Acil Ekipleri Sevgi İçin Kamera Karşısında

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından 'Sevgi en iyi ilaçtır' temalı kısa film yarışması düzenledi.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından 'Sevgi en iyi ilaçtır' temalı kısa film yarışması düzenledi. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, yarışmaya, 112 Acil Paramedik ekiplerinin çalışmalarını kapsayan kısa film çalışması ile katılacak. 10 gündür devam eden çekimler, Bodrum'da yapılan denizden yaralı kurtarma senaryosu ile sona erdi.

Sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen 'Sevgi en iyi ilaçtır' temalı kısa film yarışmasına, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, hastaların sağlıklarına kavuşması için gösterilen çaba ve yaşanılan olaylardan esinlenerek hazırlanan kısa filmle katılacak. Vav Film ve Hayalhane Yapım'ın destekleri ile hazırlanan filmin son gün çekimleri Bodrum'da yapıldı. Muğla'da yağmurlu ve karlı havalarda yapılan yaralı kurtarma çekimlerinin ardından Bodrum'da da deniz ambulansı ile denizdeki yaralıya ulaşmak için harcanan çalışma gözler önüne serildi. Kısa filmin yönetmenliğini Eray Dedik ve Mehmet Topbaş, genel koordinatörlüğünü İsmail Demirtaş, görüntü yönetmenliğini Cem Durna ve kamera çekimlerini Umut Yıldız yaptı. Senaryosunu Dedik ve Topbaş'ın hazırladığı Bodrum çekimlerinde, balık tutmak için denize açılan astım hastası baba ve oğlunun hikayesi işlendi. Astım hastası babayı 24 yaşındaki Gökay Irmakesen, oğlunu da 5 yaşındaki Muzzaffer Çatak canlandırdı.

ASTIM HASTASINI KURTARMA OPERASYONU

Filmde, oğlu ile teknede balık tutan babanın, astım krizine girmesi ve ilacını cebinden çıkarırken denize düşürmesi, oğlunun durumu fark edip 112 Acil sağlık ekiplerine telefonla bilgi vermesi işlendi. Kara ambulansı ile Milta Bodrum Marina gelen sağlık ekipleri, il sağlık müdürlüğünün Bodrum Deniz Kurtarma ekibiyle imzaladığı protokol gereği, birlikte deniz ambulansı ile deniz açıldı ve astım hastası babaya ulaşarak ilk müdahaleyi yaptı. Ardında da yaralının ve oğlunun güvenli ve sakin bir şekilde karaya ulaşmasıyla ilgili çekimler yapıldı.

'PERDE ARKASINDAKİ KAHRAMANLAR'

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, "Muğla genelinde acil sağlık hizmetleri başta olmak üzere tüm sağlık kurum ve kuruluşları ile koordinasyonunu, insan kaynakları ve donanımlarıyla eşgüdümlü çalışmalarını, sağlık hizmetinin üretiminde perde arkasında adı bilinmeyen kahramanların profesyonelliklerine sevgilerini kattığı çalışmalarını paylaşmak istedik. Bu proje ile sağlık çalışanlarının verdiği sağlık hizmetinin yerinde, etkin ve kaliteli sunumunu 112 Acil Sağlık Hizmetleri tadında kısa, öz ve etkin paylaşmayı amaçladık. Sağlık çalışanlarımızın, halkımızın sağlığının korunması için, işine ne denli sevgisini kattığını, hesapsız ve koşulsuz sevgiyle yaklaştığını kamuoyuyla paylaşmak istedik" dedi.

Türkiye genelinde düzenlenen 15 dakikalık kısa film yarışmasının başvuru süresi 1 Şubat'ta tamamlanacak, yarışma sonuçları 5 Mart'ta açıklanacak. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title