Haberler

Eğitim konusunda uyarılarda bulunan Abdullah Gül: Bazı alarm zilleri çalıyor, hiç iç açıcı bir durum yok

Güncelleme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de AGÜ Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. Türkiye'de eğitim konusunda bazı alarm zillerinin çaldığına vurgu yapan Gül, "İşte üniversiteye giriş imtihanının neticeleri açıklandı. Eğitimciler analiz ediyorlar, baktığımızda hiç iç açıcı bir durum yok. Ortalamaya baktığımızda durumun çok iyi olmadığını eğitimciler ciddi ciddi yazmaya başladılar" diye konuştu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, dünyada birçok problemin bulunduğunu söyledi.

"SİLAHA HARCANAN PARALAR EĞİTİM İÇİN HARCANSA DÜNYA ÇOK FARKLI OLUR"

Bir tarafta kuzeydeki savaş, bir tarafta büyük iklim değişiklikleri, gıda sıkıntıları, açlık, bütün bunlar olurken, öbür tarafta da inanılmaz şekilde insanların savaş ve silahlanma için büyük paralar harcadıklarına dikkati çeken Gül, silaha harcanan milyarlarca doların, sürdürülebilir bir kalkınma, eğitim, sağlık ve insanlığın iyiliği için harcanması durumunda dünyanın çok farklı olacağını savundu.

Eğitim konusunda uyarılarda bulunan Abdullah Gül: Bazı alarm zilleri çalıyor, hiç iç açıcı bir durum yok

"BİR ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN YAPILACAK EN İYİ YATIRIM EĞİTİMDİR"

Gül, böyle karamsar bir ortam içerisinde hiçbir zaman, hiçbir ülkenin ihmal etmeyeceği konunun eğitim olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Eğitim en iyi yatırımdır. Bir ülkenin geleceğine yatırım yapmak istiyorsanız, hangi sektör olursa olsun bir kenara bırakın, önce eğitim gelir. Eğitime yapılan yatırım, eğitime verilen öncelik, bir ülkenin geleceğine verilen öncelik demektir. Nitelikli, vasıflı insan yetiştirmek, anaokulundan üniversiteye kadar en önemli yatırım bu alanda yapılandır. Öyle ülkeler vardır ki çok büyük tabii zenginlikleri vardır ama onların nitelikli nüfusu olmadığı için çok fazla bir şey ifade etmez. Bildiğimiz öyle küçük ülkeler var ki çok nitelikli, vasıflı, eğitimli nüfusları var. O ülkelerin ağırlığı ve etkisi hem insanlığa hem dünyaya çok farklı. Türkiye bu yolda şüphesiz ki hızlı bir şekilde ilerliyor. İnanıyorum ki herkes bunun farkına giderek varıyor ama bazı alarm zilleri de çalıyor. İşte üniversiteye giriş imtihanının neticeleri açıklandı. Eğitimciler analiz ediyorlar, baktığımızda hiç iç açıcı bir durum yok. Ortalamaya baktığımızda durumun çok iyi olmadığını eğitimciler ciddi ciddi yazmaya başladılar."

"İYİ ÜNİVERSİTELERİN SAYISINI ÇOĞALTMAK LAZIM"

Beşeri sermayesi güçlü ülkenin problemlerini kolay aştığını, yolunu kolay bulduğunu, insanlarını mutlu ettiğini, demokrasisi ve hukukunu ona göre güçlü geliştirdiğini anlatan Gül, bu ülkelerin ekonomisinin güçlü, içeride ve dışarıda itibarının çok olacağına işaret etti. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok şükür bütün illerimize üniversiteler götürdük, hükümetlerimiz bunları yaptı ama iyi üniversitelerin sayısını çoğaltmak lazım. Türkiye'de bunu teşvik etmek gerekir. Bundan hiç çekinmemek gerekir. Nasıl serbest piyasa ekonomisinde şirketler, kurallar çerçevesinde rekabet ederlerse, kalite ortaya çıkar, motivasyon ortaya çıkar, o hedefleri alır yüceltir. Akademide de bunu yapmak lazım. Kapasitesi olan üniversitelerin önünü açmak lazım ve iyi üniversite sayısını çoğaltmak lazım."

Eğitim konusunda uyarılarda bulunan Abdullah Gül: Bazı alarm zilleri çalıyor, hiç iç açıcı bir durum yok

ÖĞRENCİLERE NASİHATLERDE BULUNDU

Mezun öğrencilere nasihatlerde bulunan Gül, bundan sonra da eğitimlerine devam etmelerini, kendilerini daima yeni tutmalarını, bütün yayınları takip etmelerini ve iyi insan olmalarını tavsiye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Gül Haberler

500

Yorumlar (11)

Erdem Taner:

Eğitim bu ülkede hiç olmadıki zaten.Üniversiteler hangi çılgın buluşları ortaya koydu ki.Hepsi bomboş insanlarla dolu.Adamlar 20 senedir aynı dersleri anlatıyorlar.

109
21
yanıtYanıtla
Doğru Söz:

Peki sen ne yaptın? Koskoca Cumhurbaşkanı oldun. Bir de eğitimci olarak çalışmışsın. En üstteyken çalışmayan bu sistemin çözümü için ne yaptın? Cevap: Hiç bir şey.

114
8
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

silah yerine eğitime para harcansaymışmışşş... hep hamaset hep demogoji...eğitimli kadroların modern silahüretimi yapmasın da gelişmiş silahlara sahip olmasın da seni 3 gün barındırıyorlar mı bu topraklarda gör bakalım

61
17
yanıtYanıtla
gökhan serdar:

eğitim de bir silah biçimidir yıllardır başkalarının teknolojilerini satın almak zorunda kaldık,bu gün üretilen silahlar bu ülkenin çocukları tarafından yapılıyor,eğitilmek istenen eğitimi kendi iradesi ile almıyorsa bu sistemin değil kişinin problemidir

41
18
yanıtYanıtla
Erol Birol :

Bence sen bir hayal dünyasında yaşıyorsun

yanıt17
yanıt4
Omurilik Sarmsağı :

Devlet okullarının ipi çekildi. Yakında özelleştirirler.

37
19
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

çok doğru demiş.

13
26
yanıtYanıtla
İhsan BAŞERLİ :

Bu çocuklar ilk okula başlayınca sen de Cumhurbaşkanı değilmiydin.

30
0
yanıtYanıtla
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

İnsanın hayret edesi geliyor.

17
0
yanıtYanıtla
Yusuf Ayan:

Başka yerlerde gördümüz eğitimler hep uygulamalı ve görsel anlatımlı görsel hafızada daha kalıcı bizim ülkemizde durumu anlatmaya gerek yok

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title