Haberler

100'üncü Yaşını Diyaliz Servisinde Kutladı

Güncelleme:

Balıkesirli Ahmet Çakır, 100'üncü yaşını Balıkesir Devlet Hastanesi Diyaliz Servisinde kutladı.

Balıkesirli Ahmet Çakır, 100'üncü yaşını Balıkesir Devlet Hastanesi Diyaliz Servisi'nde kutladı. Çakır, doğum günü pastasındaki mumları hemşire ve doktorlarla birlikte söndürdü.

Yunanistan'ın Gümülcine Şehri'nde 1914 yılında doğan, 2'si kız 4 çocuk babası Ahmet Çakır, yıllar önce Türkiye'ye ailesi ile birlikte göç edip Balıkesir'e yerleşti. Askerliğini yaptıktan sonra hayata atıldı. Uzun yıllar pazarcılık ve çeşitli işlerde çalıştıktan sonra emekli oldu. 7 yıl önce eşi Atike Çakır'ı ebedi yolculuğuna uğurlayan Ahmet Çakır'a, 2012 yılı Temmuz ayında, böbrek yetmezliği tehşisi konuldu.

Anmet Çakır, Balıkesir Devlet Hastanesi'nde, haftada iki kez diyaliz makinesine bağlanmaya başladı. Yaptığı esprilerle serviste tedavi gören hasta, personel, hemşire ve doktorlarla sıkı dost oldu. Hemodiyaliz servisi hemşireleri, Ahmet Çakır'ın dosyasından, doğum tarihini öğrenince, ona unutamayacağı bir sürpriz hazırladı. Önceki gün 100 yaşına giren Çakır'a doğum günü partisi yapıldı. Servis personeli, makineye bağlı Ahmet Çakır'a pasta getirdi, mumları birlikte üfledi, armağanlar verdi.

Ahmet Çakır, yapılan sürpriz sonrası çok duygulandığını belirterek, "Benim yaşamımdaki en güzel günlerden biri oldu. Doktorlarıma, hemşirelerime, yardımcı personele çok teşekkür ediyorum" dedi. Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Azak ve Nefroloji Uzmanı Dr. Levent Ortabozkoyun, hastaların moral ve motivasyonlarının en üst düzeyde tutulması gerektiğine dikkat çekip, "Hastaya tanı koyup tedaviye başlamak çok önemli. Bundan daha da önemlisi, hastaların moral ve motivasyonlarını en üst düzeyde tutmaktır. Biz elimizden geldiğince bu konuya dikkat diyoruz. Özellikle uzun süreli tedavilerde, hastalarımızla daha da yakınlaşıyoruz. Onları aileden biri olarak görüyoruz. Bizde elimizden geldiğince onlara destek olmaya çalışıyoruz" dedi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Devlet Hastanesi Ahmet Çakır Yunanistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title