Haberler

10 Kişinin Öldüğü Yolda Eylem

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, geçen hafta meydana gelen ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yakınlarını kaybedenler, yolu ulaşıma kapatarak başka acıların yaşanmaması için dar yolun genişletilmesini istedi.

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, geçen hafta meydana gelen ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yakınlarını kaybedenler, yolu ulaşıma kapatarak başka acıların yaşanmaması için dar yolun genişletilmesini istedi.

Geçen hafta cumartesi günü sabah saatlerinde Pazarcık- Gölbaşı karayolunun 25'inci kilometresindeki Akçalar Mevkii'nde 38 yaşındaki Kadir Akkaya yönetimindeki 31 YP 131 plakalı TIR, karşı yönden gelen 37 yaşındaki İbrahim Doğan yönetimindeki 02 EB 556 plakalı yolcu minibüsü ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada yolcu minibüsünde bulunan çoğunluğu birbiriyle akraba olan 10 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. Kazada yaşamını yitiren 10 kişi gözyaşları arasında toprağa verilirken, TIR sürücüsü ise tutuklandı.

YOLU ULAŞIMA KAPATTILAR

Yaşamını yitiren 10 kişinin yakınları bugün öğleden sonra kazanın olduğu bölgede toplandı. Yoğun güvenlik önlemi alınan bölgede toplanan yaklaşık 300 kişilik kalabalık, Gölbaşı'ndan Gaziantep ve Kahramanmaraş'a ulaşımı sağlayan karayolunu ulaşıma kapattı. Karayolunda oluşan uzun araç konvoyundaki sürücülerin de destek verdiği eylemde kalabalık bir süre oturma eylemi yaparak, aynı noktada son 3 ayda 7 ayrı ölümlü kazanın meydana geldiğini söyledi.

Kalabalık adına gazetecilere açıklama yapan Kenan Özdemir, 10 kişinin öldüğü kazanın tarifi mümkün olmayan acılara sebep olduğunu belirtti. Özdemir, "Bu sınavdan öfkemizi, bilince dönüştürerek çıkmaya çalışıyoruz. Ülkemizde her gün çok çeşitli sebeplerden dolayı onlarca görünen ve görülmeyen birçok kazalar maalesef olmaktadır. Bu kazalar yol koşulları, yorgunluk, uykusuzluk ve tedbirsizlikten kaynaklanmaktadır. Ama geçen hafta 10 kişinin öldüğü burası yaşam yolu değil ölüm yolu olmuştur" dedi.

Kazanın öncelikli olarak sürücü hatasından kaynaklanmasına rağmen ana sebebin yıllardır bir türlü yapılamayan 3 kilometrelik dar olan yoldan dolayı meydana geldiğini belirten Özdemir şöyle konuştu:

"Her şeyde ve her yerde güçlü olan bir devlet, 3 kilometrelik yolun istimlakini yıllardan beri yapamayacak kadar güçsüz ve beceriksiz olmamalıdır. Bu güzergahtan geçen tüm otobüs firmaları yolda her an büyük bir kaza yaşanacağını aylar önce yetkililere iletmiş fakat sonuç alamamıştır. Bu yolda başka insanlarımızın da ölüm yada yaralanmalarına sebebiyet vermemek için bu 3 kilometrelik yolun istimlakının bir an önce yapılarak genişletilmesi için çalışmaların başlatılmasını yetkililerden talep ediyoruz. Biz yandık başkaları yanmasın. Bunun için burasının ölüm yolu değil yaşam yolu olmasını istiyoruz."

Kalabalık basın açıklamasının ardından kazada yaşamını yitirenler için dualar okuduktan sonra dağıldı. Kalabalığın ayrılmasının ardından yaklaşık 45 dakika kapalı kalan karayolu da araç trafiğine açıldı. - Adıyaman / Gölbaşı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Doğan Gaziantep Pazarcık Akçalar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title