Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Atatürk'ün en büyük idealinin milli iradeye her koşulda sahip çıkarak ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak olduğuna işaret ederek, "Gururla ifade etmek isterim ki, Atatürk'ün kendisinden sonraki nesillere miras olarak bıraktığı bu ideale ulaşmada özellikle son yıllarda büyük bir mesafe kat edildi" değerlendirmesini yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Atatürk'ün en büyük idealinin milli iradeye her koşulda sahip çıkarak ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak olduğuna işaret ederek, "Gururla ifade etmek isterim ki, Atatürk'ün kendisinden sonraki nesillere miras olarak bıraktığı bu ideale ulaşmada özellikle son yıllarda büyük bir mesafe kat edildi" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Gürcan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, ölümünün 77. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve hürmetle andıklarını ifade etti.

Gürcan, mesajında şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gücünü milletten alarak başlattığı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandırmış ve bu zaferi cumhuriyetle taçlandırmıştır. Atatürk'ün en büyük ideali milli iradeye her koşulda sahip çıkarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Gururla ifade etmek isterim ki Atatürk'ün kendisinden sonraki nesillere miras olarak bıraktığı bu ideale ulaşmada özellikle son yıllarda büyük bir mesafe kat edildi. Bugün ülkemiz istikrarla güçlenmeye, büyümeye devam ediyor.

Türkiye, bundan sonra da bir yandan geçmişinden aldığı ilhamla muasır medeniyet yolunda yürüyüşüne devam ederken bir yandan da yardıma ihtiyacı olanlara el uzatarak bölgesinde barışın savunuculuğunu yapacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 77. yıl dönümünde, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ayşen Gürcan Politika Güncel Haberler

title