Haberler

"10 Bin Kişi Tahliye Edildi"

Bakan Yıldrım: "Türk Vatandaşları İle Birlikte 12 Değişik Ülkenin Vatandaşları Tahliye Edildi"

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde Adapazarı-Mekece Bölünmüş Yolu'nun Gökgöz-Geyve Yol Kavşağı'nın temel atma törenine katılmak üzere bu sabahPamukova'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin Libya'dan sadece Türk vatandaşlarını değil 12 değişik ülkenin vatandaşlarını da tahliye ettiğini belirterek "Türk Mileti'ne de bu yakışır. Yakışanı yapmaya da devam edeceğiz" dedi.Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Recep Yıldırım. Hasan Ali Çelik, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan da katıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmada, son olarak Libya'ya sıçrayan olaylara değenerek yapılan tahliye operasyonunu anlattı. "Bir kez daha memleketimizle, Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duyun. Dünyanın en güzel, en başarılı taşıma vatandaşlarına sahip çıkma işini Türkiye yaptı.ö dedi. Yıldırım şöyle devam etti:

"Bu gün Türkiye o bölgede gemileri ve uçaklarıyla, bırakın 10 bine yakın vatandaşlarını almayı, 12 değişik yabancı ülkenin vatandaşlarının da imdadına koştu. Türkiye'ye de bu yakışır. Bizim tarihimize de bu yakışır. Türk Milletine bu yakışır. Yakışanı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Tahliye ettiğimiz vatandaşımızın sayısı her an sayı değişiyor. Sürekli hava köprüsü, deniz yoluyla tahliyeler devam ediyor. Takribi rakam 10 bin civarında. Orada bir gemimiz var. Öncelikle şantiyeleri yakılan firmalarımıza, işçilerimize öncelik veriyoruz. Bir takım sıkıntılar çeken işçilerimize öncelik veriyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin uçakları lojisitk destek sağlıyor. Şu anda orada bir gemimiz var. İki gemimiz daha gün içinde varacak."

Gün içinde Bandırma, Balıkesir, Çorlu, Çanakkale ve İstanbul'da çeşitli programlara katılacağını belirten Yıldırım, zamanla yarıştıklarını söyledi. Bakan Yıldırım Sakarya'dan helikopterle Bandırmaya geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title