Haberler

1 Bakanlar Kurulu Sonrası Bülent Arınç Açıklamalarda Bulundu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

MÜSTEŞAR MURAT ÖZÇELİK'İN DURUMU

Bülent Arınç, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik'in istifası yada görevden alınmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

ŞEHİR TİYATROLARI TARTIŞMASI

Bakanlar Kurulu'nda şehit tiyatrolarıyla ilgili tartışmaların gündeme geldiğini belirten Bülent Arınç, "Meseleye ideolojik olarak bakanlar olabiliyor. Bu konu bakanlar kurulumuzda tam bir kabul gördü. Bazılarının ağzında sakız gibi çiğnediğinden değil, Türkiye'nin sanata ve sanatçılara ihtiyacı var. Sanatın ne kadar özgür olabileceğini enine boyuna masaya yatırdık.Türkiye'ye özgü bir model de ortaya çıkarabiliriz" diye konuştu.

SÜT İÇEN ÇOCUKLARIN RAHATSIZLANMASI

Bülent Arınç, "Üzücü bir olay veya bugün yapılan büyük faaliyeti gölgeleyecek kadar değil. Bakanlarımızın verdiği raporu açıklamak istiyorum. Çocuklarımızın buna ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu dağıtımdan önce de hijyen ve sağlık bakımından ön incelemeler yapılmıştır. Süt alerjisi için öncelikli tedbir alınmış. Süt alerjini, belki ilk defa kullanıldığında yada aşırı doz kullanıldığında görülebiliyor. Süt alerjisine karşı da ailelerden muvafakat alınmış. Süte alerjisi olanlar öğretmene haber vermelidir şartı konulmuştur. Cereyan eden vakaların, bizimde takibimiz olan konuda besin zehirlenmesi konusunun olmadığı, aşırı gaz, ishal karın ağrısı olduğu ortaya çıkmıştır. Biz de ilk başta acaba bir zehirlenme mi oldu diye endişe etmiştik" dedi

ERDOĞAN - ÖZEL GÖRÜŞMESİ

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in dünkü görüşmesi ile ilgili olarak Bülent Arınç, "Pazartesi günü Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı vardı. Dün de 1 Mayıs tatil günüydü. Başbakan Erdoğan tatil gününü iyi değerlendirdi. Bir tatil gününde birikmiş meselelerin görüşülmesinden daha doğal bir şey olamaz" diye konuştu.

ŞİKE SORUŞTURMASI VE TFF'NİN KARARI

TFF'nin açıklamasını değerlendiren Bülent Arınç, "Ben bu konuda tarafım. Sporda şike kanunu yok, sporda şiddetin önlenmesiyle ilgili bir kanun vardı. Meclis'ten oy birliğiyle çıkarıldı, daha sonra değiştirilmesi gündeme gelindi. Bu kanun halen yürürlükte. Onunla ilgili soruşturma hatta kovuşturma devam ediyor. İşin cezai boyutu yargıdadır. Ancak TFF'de, Federasyona bağlı kurumların da kararlarını vermeleri lazım. Açıkladılar, eleştiri de aldı. Olumlu bir karar da diyebiliriz. Bence hoş olmayan bir durum var. Ama bunun Türk sporunda hangi istikamette olacağını açıkçası bilmiyorum. Türkiye'de şike, şikeye teşebbüs, temiz kalması gereken spora bunlar bulaştığı zaman kötü sonuçlar veriliyor. Alınacak kararlarla, şikenin ve bu lekenin önüne geçmiş olsun"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Özçelik Bülent Arınç Türkiye Politika Güncel Haberler

title