Haberler

Günay: Başbakan'ın Mavi Marmara'nın Gidişinden Haberi Yoktu

Güncelleme:

AK Parti hükümetinde bir dönem kültür ve turizm bakanlığı yapan Ertuğrul Günay, Mavi Marmara olayıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası AK Parti'den istifa eden Kültür ve Turizm eski bakanı Ertuğrul Günay, Bugün gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Günay, Mavi Marmara'nın gidişinden Başbakan Erdoğan'ın haberinin olmadığını belirtti.

"BEN DE RET KARARINI DESTEKLEDİM"

Başbakan’ın Gezi Parkı projesinin başlangıcının kendi kurullarında reddedildiğini belirten Günay "2012’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte, bizim dışımızda bir proje çalışması yürütüyordu. Ama kaçınılmaz olarak bizim kurullarımıza gelecekti. Geldi ve kurulumuz reddetti. Ben de ret kararını destekledim. Çünkü malzeme analizi yok, binanın alanda izleri kalmamış, üzerinde 80-90 yıllık bir ağaçlık oluşmuş, binanın krokisi yok. Üç tane fotoğraf var. Üstelik de Osmanlı geleneksel mimarisinde hiçbir yere oturmayan bir yapı. Bununla İstanbul’daki son yeşil alanı da yok edeceksin. Bakanlar Kurulu’nda Başbakan’la bu konuyu şiddetle tartıştık. Ertesi hafta benim bakanlığım bitti! Ben ayrıldım, Başbakan’ın baskısıyla kurul kararı yeniden görüşüldü ve kabul edildi. Ama 4 ay sonra ağaç kesmeye başladıklarında Türkiye ayağa kalktı" dedi.

"ERDOĞAN İKTİDARI KAYBETME HİSSİNE KAPILDI"

Gezi Parkı olaylarının Başbakan Erdoğan üzerindeki etkisine de vurgu yapan Günay "O mağlubiyet, ilginç bir konjonktürde oldu. Kamuoyundan bunu sakladı; ama ABD’den kötü dönmüştü. ABD’ye gitmeden önce de Gezi’yle ilgili, 'İstedikleri kadar itiraz etsinler. Ben söylüyorsam yapılır' tavrı içindeydi. Fakat bunu kabul etmeyen toplum ayaklandı. Yurtdışından da morali bozuk gelince, ‘ayağının altından iktidar ve Türkiye kayıyor’ hissine kapıldı" şeklinde konuştu.

ÇARPICI MAVİ MARMARA İTİRAFI

Mavi Marmara olayıyla ilgili de çarpıcı bir iddia ortaya atan Günay, Başbakan Erdoğan'ın Mavi Marmara'nın gidişinden habersiz olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: "O tartışmada, gerçek, dışarıya yeteri kadar yansımadı. Mavi Marmara Olayı olduğunda, Başbakan’la birlikte Brezilya’daydık. Haberler geldiğinde, Başbakan hiç mutlu olmadı, geminin gidişine öfkelendi. Kontrolsüz, devlet sorumluluğu taşımayan bir hareket olduğu konusunda nitelemeler yaptı."

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ertuğrul Günay Ak Parti Marmara Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (48)

Muratt:

Battın bari akıllı dur iyice batma. Başbakan adam gibi adam o kadar

13
34
yanıtYanıtla
er:

rte nin ustalık dönemi felaket geçiyor, gidiş iyi değil bir gün ayağını fena kaydırabilirler.

29
18
yanıtYanıtla
ayakçıayakci@hotmail.com:

felaket dediğin dönem senin rahat rahat pc başında yazı yazıp laf sokman mı?Dikkat et senin ayağını kaydırmasınlar

yanıt0
yanıt0
KARAKURUMLU:

Çünkü Mavi Marmara gibi bir dertleri yok. Bu oyunun bir ucunda TAYİP AĞA var

29
18
yanıtYanıtla
Adam ol, Yürekliysen İstifa Et:

Başbakanı nasıl da vurup düşürürüm tavrında bir açıklama, o kadar yiğitsen, o kadar babayiğitsen, o kadar erkeksen, o kadar adamsan neden ogün konuşmadın bunları? Adamsan AKPARTİ için verdiğimiz oyla seçilip AK PARTİye laf sayacağına Adam gibi milletvekilliğinden istifa et, AKPARTİden ayrıldıktan sonraki maaşlarını da iade et.

20
24
yanıtYanıtla
vecihih@hotmail.com:

rte istifa etsin ondan sonra bunlar istifa etsin ....

yanıt0
yanıt0
atamer.:

sayın başbakan seni cok seviyordum öle seviyordumki belki babam gibi ama senki bizim gibi taşörenlerin gururyla oynayıp hep kandırdın sana öle kırgınımki sana oy veren elelrim kırılsın ...

24
15
yanıtYanıtla
cccsaptirik@gmail.com:

sevmemek için illaki kuyruğunuza basılması lazım demi hep bencil düşünüyorsunuz.oysaki genel düşünebilseydiniz sevmeyi bırakın nekadar nefret edilesi biri olduğunu görürdünüz

yanıt0
yanıt0
SELİM:

Akp Pkk hep beraberdir unutmayın

19
20
yanıtYanıtla
Teneke Uzmanı:

Tayyibin oyu ile milletvekili oldular.Madem o kadar haysiyetlerine,şereflerine düşkünler milletvekilliğinden istifa etsinler.Bir dahaki seçimde de aynı ilden aday olsunlar.Alacakları oy şimdiki seçilmelerine vesile olan oyun 3 te 1 i bile olmaz..Yani kendi oylarında bile 3 ün birini alabilecek kadar kimse yok arkalarında..Teneke Tan Tan Tan diye ses çıkartıyorsa bu teneke dolu anlamına gelmez.tam tersi tenekenin boş olduğunu gösterir..teneke misali tan tan ses çıkartıyorlar.

20
17
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title