Haberler

Gümüşhane Kelkit'te 'Demokrasi Nöbeti' Coşkusu

Kelkit'te 'demokrasi nöbeti' coşkusuMuhammet KAÇAR- Osman ŞİŞKO/KELKİT (Gümüşhane), (DHA) - GÜMÜŞHANE'nin Kelkit İlçesi'nde, darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetinde büyük coşku yaşanıyor.

Kelkit'te 'demokrasi nöbeti' coşkusu

Muhammet KAÇAR- Osman ŞİŞKO/KELKİT (Gümüşhane), (DHA) - GÜMÜŞHANE'nin Kelkit İlçesi'nde, darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetinde büyük coşku yaşanıyor.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını beklemeden sokaklara çıkan Kelkit halkı, Aydın Doğan Caddesi üzerinde başlattığı demokrasi nöbetini sürdürüyor. Akşam saatlerinde trafiğe kapatılan caddede belediyenin kurduğu sahne çevresinde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile gece nöbetine başlıyor. Yöre sakinleri, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, kahramanlık marşlarına ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak büyük bir coşku ile eşlik ediyor. Demokrasi nöbeti eylemine, vatandaşlarla birlikte Kelkit Kaymakam'ı Naif Yavuz ve Belediye Başkanı Ünal Yılmaz da katılıyor.

BAŞKAN YILMAZ: HAVASI SERT, İNSANI MERT KELKİT HALKI MEYDANLARDA

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, 'Havası sert, insanı mert Kelkit halkı, 15 Temmuz gecesi başlattığı demokrasi nöbetini ilk günkü aşk ve şevkle sürdürüyor" dedi ve özellikle her gece yoğun katılımları nedeniyle kadınlara teşekkür etti. 15 Temmuz gecesinde büyük bir şok yaşadıklarını anlatan Yılmaz, "Gün geçtikçe anlıyoruz ki içimizdeki hainler çok ciddi çalışmalar yapmışlar. Henüz atlatmış değiliz. Herkes dikkatli olmalı. Ak ile karayı karıştırmamamız lazım. 'Bu benim akrabamdır' derseniz bu memlekette huzur olmaz. 15 Temmuz gecesinde biz buralarda olmayabilirdik. Allah o hainlere bu fırsatı vermedi. Buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KAYMAKAM: 15 TEMMUZ GECESİ KAHRAMANLIKLAR YAŞANDI

Kelkit Kaymakam'ı Naif Yavuz da, Türkiye'nin dört bir yanında vatan için gözyaşı dökülen yerlerden biri olan Kelkit'in yiğit halkının, 15 Temmuz gecesinden bu yana alanları terk etmediğini belirterek vatandaşlara teşekkür etti. Çanakkale savaşının üzerinde bir asır geçmesine rağmen her geçen yıl bir kahramanlık öyküsü anlatıldığını hatırlatan Kaymakam Yavuz, "15 Temmuz' da da, Çanakkale ve Bedir savaşını aratmayacak olaylarla karşılaşıyoruz. Son olarak bir çocuk ve annesinin olay gecesi çekilen görüntülerini izledik. Çocuk annesine, 'hadi sen git' diyor. O çocuk, 'burası savaş alanı, hadi birlikte gidelim' demiyor. 'Vatan için benim ölmem lazım' diyen vatan evlatları var. İşte o vatan evlatları meydanları terk etmiyor" dedi. Kaymakam Naif Yavuz, konuşmasını Lübnanlı bir profesörün yazdığını belirttiği şiiri okuyarak tamamladı.

Aydın Doğan Caddesi'nde süren demokrasi nöbeti İlçe Müftülüğü'nün organize ettiği programla devam etti.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, DHA'ya yaptığı değerlendirmede 15 Temmuz gecesinde Kelkit halkının kazma ve küreklerle alanlara çıktığını belirterek, o geceden itibaren her gece büyük bir coşku ile demokrasi nöbetini sürdürdüklerini söyledi. Kelkit Kaymakam'ı Naif Yavuz da, 15 Temmuz gecesinden bu yana milletin meydanları bırakmadığını belirterek, millet kadar darbenin püskürtülmesinde kahramanlık gösteren medyaya teşekkür etti. Kelkitliler de, demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceklerini dile getirdi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Naif Yavuz Gümüşhane Kelkit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title