Haberler

Gümüşhane İle Kardeş Belediye Oldu

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gümüşhane Belediyesi kardeş belediye oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirmek için geldiği Doğu Karadeniz'in gelişen ili Gümüşhane'de bir dizi resmi temaslarda bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, Gümüşhane Üniversitesi, valilik ve belediyeye gerçekleştirdiği ziyaretlerde, yapılan çalışmaları ve geleceğe dönük yapılması gereken projeleri yerinde inceledi.

2050 RAKIMLI ZİGANA DAĞI'NDA KARŞILANDI

Başkan Karaosmanoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Karadeniz bölgesinde ikinci ziyaretini Gümüşhane'ye gerçekleştirdi. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz ve meclis üyeleri, Başkan Karaosmanoğlu'nu 2 bin 50 rakımlı Zigana Dağı'nda karşıladı. Buradaki esnafı da ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, zirvede hatıra fotoğrafı çektirdi.

TURİZMİ HAREKETLENDİRECEK ÇALIŞMALAR

Başkan Karaosmanoğlu, Gümüşhane ziyaretinde doğal güzelliğiyle dikkat çeken Karaca Mağarası'nı ve kentin ilk yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'ni gezdi. Karaca Mağarası damlataşı şekilleri, sarkıtlar, dikitler, sütunlar ve traverten basamakları gibi birçok doğa harikasını içerisinde barındırıyor. Başkan Karaosmanoğlu zengin kent kültürünün yanı sıra bu gibi turizmi hareketlendirecek doğal güzelliklerin korunması ve geleceğe güvenli şekilde taşınması için dikkatli olunmasının gereğini vurguladı. Süleymaniye Mahallesi'ni de gezen Başkan Karaosmanoğlu, burada yeniden ortaya çıkarılan tarihi dokuyu çok önemsediğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu'na eşi Behiye Hanım da eşlik etti.

GÜMÜŞHANE, KOCAELİ'YE KARDEŞ BELEDİYE OLDU

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gümüşhane Belediyesi kardeş kurumlar oldu. Önümüzdeki günlerde iki kurum arasında protokol yapılması da beklenirken, ortak çalışmalar şimdiden başladı. Gerek proje, gerek teknik bilgi konusunda etkileşimin yaşanacağı ifade edildi. Başkan Karaosmanoğlu, "İnşallah önümüzdeki yıllarda Gümüşhane Belediyesi önemli hizmetlere imza atacaktır. Harşit Çayı'nın temiz tutulması bu kente hayat verecektir. Belediye başkanımızın inançlı çalışmaları sonucunda Gümüşhane'nin ruhu değişecektir" dedi.

AZİMLİ VE KARARLI YÖNETİM

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'in azimli, kararlı ve istekli olmasının bu kent için çok önemli olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, "İnsanın her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı bir şehir olması yerel yönetimden geçer. Bu da heyecanlı ve arzulu yönetimlerle olur. Başkan Çimen'de bunu görüyor ve hissediyoruz. Başkanımızın başarılı olması noktasında bizlere düşen göreve hazır olduğumuzu belirtmek isterim" açıklamasında bulundu.

TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIĞI GÖRÜYORUM

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'den kent ve belediye hakkında brifing alan Başkan Karaosmanoğlu, "Gümüşhane Belediyesi ile işbirliği içerisinde olacağız. Güzel gelişmeler olacaktır. Ben buradaki enerjinin çok fazla olduğunu gördüm. Sanki tünelin ucundaki ışığı görür gibiyim. 5 yıl sonra burada çok daha farklı çalışmaların yapıldığını hep beraber göreceğiz. İnşallah 2023'e geldiğimiz zaman Gümüşhane'miz ismine, havasına, insanlarına yakışır çok daha güzel, temiz bir çevre, sağlıklı bir altyapı bir şehir haline gelecektir" açıklamasını yaptı.

GÜMÜŞHANE'DE BAŞKAN'A YOĞUN İLGİ

Belediye Başkanı Çimen de, Başkan Karaosmanoğlu'nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu kaydederek, "Gümüşhane'mize hizmet etme heyecanı bizde en üst noktada. Gümüşhane'nin çehresini değiştireceğiz. İlk etapta altyapıya yöneldik. İnşallah 2018 yılına kadar Gümüşhane'de hiçbir altyapı sorunu kalmayacak. Bu şehir bizden hizmet bekliyor. Bizde kollarımızı sıvadık ve hizmet için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalara başladık. Sayın başkanımızın ziyareti bizi mutlu etti. Kendilerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederim" dedi. Başkanlar Karaosmanoğlu ve Çimen ziyaretin anısına karşılıklı hediyeler verdi. İki başkan ayrıca kentte vatandaşlarla sohbet etti. Esnaf ve halkla bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu'na ilgi bir hayli fazlaydı.

HAKŞİT ÇAYI'NDA İNCELEME
Başkan Karaosmanoğlu, Hakşit Çayı'nda da inceleme yaptı. Burada yapılmak istenen dere ıslahı çalışmaları hakkında Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'e tecrübelerini aktardı. Kentin kanalizasyon, içme suyu hatları ve üst yapılarda planlanan çalışmalar için bilgi paylaşımında bulunan Başkan Karaosmanoğlu, Gümüşhane Belediyesi'ne teknik bilgi ve projelendirme konusunda yardımcı olunması için İSU'ya gerekli talimatı verdi.

BİLİMİN PEŞİNDEN GİDİN

Başkan Karaosmanoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan
Günaydın'ı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Başkan Karaosmanoğlu burada yaptığı konuşmada, "Yerel yönetimler ve bölge üniversiteleri ortak çalışmalar gerçekleştirmeli. Belediye başkanları bilimin peşinden gitmelidir" dedi. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Gümüşhane'nin çekim merkezi haline gelmesinde merkezi hükümetin yatırımlarının önemini belirterek, "Devletin yaptığı yatırımlar yönüyle Trabzon-Erzurum yolunun bölünmüş yol olarak yapılması Gümüşhane için bir talih. Şehirlerin ulaşımı insan vücudundaki ana damarlar gibidir. Ulaşım sağlıklı değilse, şehirler gelişmez. Bu yol Gümüşhane için büyük bir şanstır. Üniversitemizde 15 bin öğrencimizin olmasını da önemsiyorum. Eğitim hayatına burada devam eden öğrencilerimize dönük sosyal aktivitelerinde yapılması şarttır" dedi.

GÜMÜŞHANE VALİSİ'NDEN SICAK KARŞILAMA
Başkan Karaosmanoğlu, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz'a da konuk oldu. Vali Yavuz'un sıcak bir ilgiyle karşıladığı Başkan Karaosmanoğlu makamında bir süre sohbet etti. Yerel çalışmaların ön planda olduğu görüşmede fikir paylaşımında bulunuldu. Başkan Karaosmanoğlu burada Kocaeli'de yapılan çalışmaların ve projelerin bilgilerini görsel olarak Vali Yavuz'a ve belediye başkanı Çimen'e aktardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Doğu Karadeniz Ercan Çimen Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title