Haberler

Gümüşhane'de Trafik Denetimleri

Gümüşhane'de yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin denetlendiği bildirildi.

Gümüşhane'de yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin denetlendiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce kentin 8 noktasında yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yönelik takoğraf ve hız denetimi yapıldı.

Denetimlerde 479 araç ve sürücüleri incelendi. 40 sürücüye ilgili maddelerden toplam 6 bin 165 lira para cezası uygulandı.

Yaz mevsimine bağlı olarak şehirlerarası karayollarında yolcu taşımacılığı ve bu sektörlerde hizmet veren taşıt yoğunluğunda artış gözlendiğinden denetimlerin aralıksız devam ettiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şehirlerarası otobüslerin karıştıkları kazalar incelendiğinde gece kazalarının yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak meydana geldiği belirlenmiştir. Kaza yapan araçların takoğraf kayıtları incelendiğinde ise yasada belirtilen çalışma/dinlenme sürelerine riayet edilmiş gibi göstermek amacıyla, başka sürücülere ait belge/sürücü kartından yararlanıldığı, uzun mesafelerde tek şoförün sürekli şekilde araç kullandığı, sürücü/yolcuların emniyet kemeri kullanmamasına bağlı olarak kazaların sonuçlarının da ağırlaştığı ve şoförlerin cep telefonuyla yoğun şekilde ilgilenmelerinin kazalara ve kaza şiddetinin artmasına sebebiyet verdiği tespit edilmiştir. Bu bağlamda denetimlere ağırlık verilmiştir. Tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını ve sevdikleriyle daha uzun ve mutlu günler geçirmelerini dileriz."

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title