Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Iğdır'da

Yazıcı: "Bugün dünyanın uluslararası ekseninde enerji kaynakları ve enerji koridorları yer almakta.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bugün dünyanın uluslararası ekseninde enerji kaynakları ve enerji koridorları yer almakta. Çatışmalar hep enerji kaynaklarına yöneliktir" dedi.

Dilucu Sınır Kapısı'nın temel atma töreni ile çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Iğdır'a gelen Bakan Yazıcı, Vali Davut Haner'i makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında brifing aldı.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Dilucu Sınır Kapısı'ının yenileme ve temel atma törenine katılmak için kente geldiğini belirterek, öğleden sonra temel atma törenini gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu çalışmanın uzun süre önce planlandığını belirten Yazıcı, yapılan plan ve projeler nedeniyle temel atma töreninin geciktiğini dile getirdi. Yapılan sözleşmeye göre, sınır kapısı inşaatının bu yıl sonuna kadar bitirileceğini vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bu çalışma bittiğinde bu sınır kapımız modern bir kapı haline gelecektir. Daha rahat daha iyi hizmet etme konumuna gelecektir. Iğdır tarımsal bakımdan, geniş toprakları bakımından ve hayvancılık bakımından son derece önemli bir ilimiz. Bir de ticaretimizin yoğunlaşmasına dayalı olarak, dış ticaretin bu güzergah üzerinden çoğalmasıyla da Iğdır'a ve çevresine önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bugün dünyanın uluslararası ekseninde enerji kaynakları ve enerji koridorları yer almakta. Dikkat ederseniz çatışmalar hep enerji kaynaklarına yöneliktir. Enerji alanı kadar bir diğer önemli alan da tarımsal faaliyetler ya da sağlıklı gıda üzerinedir. Bu bakımdan Iğdır ve çevresi tarımsal potansiyelimiz bakımından son derece elverişlidir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız elbette bu doğrultuda hareket ediyor. İnşallah cumhuriyetimizi 2023'e taşırken hedeflerimizi gerçekleştiririz."

Bir gazetecinin kaçakçılıkla ilgili sorusu üzerine Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Biz Gürbulak ve bütün sınır kapılarımızı kaçakçılıkla mücadele konusunda son derece modern araç ve gereçlerle donatmışız. Ayrıca beşeri kaynağımızı da arttırmak üzere takviye etmişiz ama kaçakçılığa alışmış insanlar çok farklı yöntem ve yollar kullanarak, yapar oldukları doğru. Bu konuda mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadelede gerçekten başarılı sonuçlar elde ettik. Bu tabii mazeret değil, hemen bitişinde enerji kaynakları var ve son derece ucuz. Biz enerji bakımından dışa bağlı bir ülkeyiz. Dolayısıyla cazip hale geliyor. Bizde çok etkili bir mücadele sürdürüyoruz. Meclisten çıkardığımız kanunda yaptığımız düzenlemede, kaçak akaryakıtla mücadeleyi daha etkin gerçekleştirmek amacıyla önemli yaptırımlar edindik. Herhangi bir istasyonda yapılan tespitte kaçak akaryakıt kullanılması durumunda tek o pompayı kapatırdık ama şu an bir pompa yüzünden o istasyonu kapatıyoruz. Bu mücadelemiz sürüyor."

Yazıcı, Boralan İran Sınır Kapısı ve Ermenistan Alican Sınır Kapısı'nın açılması konusundaki soruya da "Biz zaten 3 sınır kapısı üzerine ortak bir müzakere yaptık. Nahçivan, İran ve Türkiye üzerine bir müzakere yaptık. Sonuçta Azerbaycan'nın kendi özeli üzerinden çekinceleri oldu. İran'ın kendi açısından birtakım çekinceleri oldu. Zaten Nahçivan sınır kapısının bugün temelini atacağız. Gecikmesinin sebebi de bu müzakerelerin devam etmeseydi. Elbette İran'la ileri ki süreçte bir çalışma gerçekleşir ama şu anda bu güzergah üzerinde İran ve Türkiye arasında bir çalışmamız somut olarak yok."

Bakan Yazıcı, daha sonra Merkez Camisi önünde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, bir süre sohbet etti - Iğdır

Kaynak: AA / Politika

Davut Haner Türkiye Iğdır İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title