Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çeşitli temaslarda bulunduğu Malatya'da merkez Yeşilyurt ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çeşitli temaslarda bulunduğu Malatya'da merkez Yeşilyurt ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi.

Tüfenkci, beraberinde Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve diğer ilgililerle Yeşilyurt ilçe merkezindeki bir parkta vatandaşlarla buluştu.

Burada ilçeye yapılması planlanan ve yapılan çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi veren Bakan Tüfenkci, daha sonra vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinledi, yetkililere sorunun çözülmesi için talimat verdi.

Parktan çıktıktan sonra dışarıda bekleyen bir taksici esnafıyla da sohbet eden Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, taksicinin ÖTV muafiyetinden yararlanma noktasında Malatya'da ilk girişimde bulunan esnaf olduğunu bildirdi.

Esnafa hayırlı olsun dileklerini ileten Tüfenkci, ÖTV muafiyetinden yararlanma müjdesini esnafın yıllardır beklediğini ifade etti. Tüfenkci, "Kazancını sanayiye, tamirata veriyordu. Bunun kendinde kalması ve daha güvenli, konforlu araçlarla seyahat ettirme ve kazancını artırma noktasında hükümetimiz gerçekten cesur bir adım attı ve ÖTV'den bir kereliğine vazgeçmiş oldu. Emeği geçen başta Başbakanımız olmak üzere tüm kabine üyelerine teşekkür ediyorum, taksici esnafına da hayırlı olsun diyorum." dedi.

Bakan Tüfenkci, daha sonra beraberindekilerle Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette Kaymakam Babahanoğlu, Bakan Tüfekci'nin 1976-1977 eğitim öğretim dönemine ait İsmetpaşa İlkokulundaki diplomasını hediye etti. Notlarının da bulunduğu diplomasını inceleyen Tüfenkci, müzik ve beden eğitimi ders notlarının iyi olduğunu, diğerlerinin ise pekiyi olduğunu söyledi.

Muhtarlarla toplantı

Bakan Tüfenkci, beraberindekilerle Kaymakamlık önünde fotoğraf çektirdikten sonra bir restoranda Yeşilyurt İlçesindeki muhtarlarla istişare toplantısına katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bakan Tüfenkci, halkın temsilcileri olarak muhtarlarla birlikte halka hizmet ettiklerini belirtti.

Muhtarların güçlenmesi için hem maddi hem de manevi desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, belediyelerle, milletvekilleriyle, hükümetle muhtarların diyaloglarını desteklenmeleri gerektiğini söyledi. Muhtarların mahallelerinin sorunlarını çözme konusunda siyasetçiler tarafından desteklenmesinin önemine dikkati çeken Tüfenkci, telefon numarasının değişmediğini, muhtarların her konuda 24 saat kendisini arayabileceğini dile getirdi.

Yerel yöneticilerin de muhtarlardan gelen her sorunu çözmeye çalıştığını aktaran Tüfenkci, şunları kaydetti:

"İl Başkanlığımdan beri hep şunu ifade ettim; AK Parti teşkilatları olarak mahalle başkanlarımız var. Onlar da çok değerli, çok fedakar ama onlar asla bir muhtarın yerini alamazlar. Muhtarlar da mahalle başkanlarının alternatifi olamazlar. Dolayısıyla muhtarların konumunu ve muhataplarını ayrı bir yere koymamız lazım. Biz iktidara geldikten sonra, özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra, ciddi anlamda milletin refahını yükseltme, iş AŞ bulma adına birçok reformlar, yatırımlar gerçekleştirdik, kararlar aldık. Seçimlerde millete vermiş olduğumuz sözleri yerine getirme adına asgari ücret, emekliye zam, esnafa ÖTV indiriminden tutun da vergi barışına kadar birçok şeyi hayata geçirdik. İhracatçımıza, yatırımcılarımıza yeni yeni teşviklerle yeni bir üretim ve ihracat hamlesi başlatırken maalesef 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bunu hep birlikte yaşadık. Allah sizlerden razı olsun, sizler güçlü duruşunuzla hem demokrasiye, hem ekonomiye sahip çıktınız. Bunun etkilerini biz kısa sürede atlattık ve yeniden Türkiye'deki insanlarımızın refah düzeyini artırmak adına hem iş adamlarımızla hem de sivil toplum kuruluşlarımızla bundan sonra neler yapabiliriz istişare halinde devam ediyoruz."

Bakan Tüfenkci, konuşmasının ardından muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

Kaynak: AA / Güncel

Nesim Babahanoğlu Bülent Tüfenkci Yeşilyurt Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title