Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Açıklaması

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir milletvekilleri ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ziyaret etti.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir milletvekilleri ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi ziyaret etti. Ziyarette 'ahilik' vurgusu yapan Bakan Bülent Tüfenkci, "Bizim ticaret anlayışımız ahiliktir" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan, Salih Çetinkaya ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli'yi kabul etti. Konuk heyetten Kırşehir'de yapımı devam eden Ahi Evranı Veli Külliyesi hakkında da bilgi alan Bakan Tüfenkci, "Ahilik uhuvvettir, kardeşliktir. Kırşehir, ahiliğin hem başkenti, hem de manevi merkezidir. Medeniyet coğrafyamızda Konya gibi Kırşehir'in de sevgiyi, hoşgörüyü barındıran bir müstesna bir iklimi var. Medeniyetimizin inşasında Ahi Evran, ticaret erbabının piridir" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak ilk ziyaretini Kırşehir'e gerçekleştirmek istediğini, ancak bakanlık birimlerinden aldığı brifingler nedeniyle bu ziyareti ertelediğini belirten Bakan Tüfenkci, "İnşallah en kısa zamanda bu ziyareti gerçekleştireceğim. Ahilik sayesinde Anadolu vatanlaştı. 2023 ve 2071'deki medeniyet vizyonunda ve inşasında ahiliğin özünde var olan evrensel değerler olan kalite, üretim, emeğe saygı, doğruluk, dürüstlük, fedakarlık, cömertlik, dayanışma, helal lokma, kul hakkı esaslı Ahilik yeniden Türkiye'yi cihan devleti yapacaktır" dedi. Ahi Evran Külliyesi'nin en kısa zamanda tamamlanarak hizmete girmesini ve ismini aldığı ahilik geleneklerini yaşayan ve yaşatan, örnek bir merkez olması için gereken tüm desteği vereceklerinin altını çizen Bakan Tüfenkci, "Kırşehir, ahilik kültürünü yüzlerce yıldır yaşatan bir merkez olarak, yapımı devam eden külliye ile ahiliği evrensel düzeye taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.

Anadolu'nun kapılarının Türklere açılmasından sonra, bu coğrafyada birlik ve beraberliğin tesis edilmesinde ahilik teşkilatının büyük bir yerinin olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkci, bu topraklarda kardeşliğin yüzyıllar boyunca, ahiler eliyle, esnaf eliyle güçlendirildiği belirtti. Bülent Tüfenkci, "Bu toprakların hamurunda, ahilik, yani kardeşlik vardır. Anadolu'nun esnafı, her zaman Hakk'ın yanında, haklının, hukukun, adaletin yanında yerini almıştır. Biz şayet, ahilik geleneğini bu topraklarda yine hakim kılarsak, hiçbir meselemiz kalmaz. Ahilik, 'Ahlakla ticareti birleştiren' anlayışıyla günümüz dünyasının ekonomik sorunlarına çözüm sunmaktadır. Ahiliğin iktisadi hayata getirdiği kurallar, üretimden tüketime tüm aşamaları düzenleyen bir sistem oluşturmaktadır. Bu hazineyi, milletimizin ve insanlığın hizmetine sunmak hepimizin görevidir. Hoca Ahmet Yesevi ile Orta Asya'da başlayan ve daha sonra Ahi Evran ile Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Mevlana ile medeniyet coğrafyamızda dünyanın ihtiyaç duyduğu çok önemli değerler var. Ahilik, tüm sosyal ve ticari ilişkilerde dürüst ve güvenilir olmaktır. Bunları bizim ecdadımız sadece söylemekle kalmamış, uygulamış, yaşamış ve büyük bir toplum olma vasfını kazanmıştır. Bizim Esnafımız, ahidir, yani kardeştir, eli açıktır ve cömerttir. Esnaf, sosyal dayanışmanın öncüsüdür. Esnaflığın, yani ahiliğin, uzun bir temel ilkeler listesi vardır. İyi huylu olacak. Güzel ahlaklı olacak, ahdinde, sözünde, sevgisinde vefalı olacak. Gözü, gönlü, kalbi tok olacak. İçi, dışı, özü, sözü bir olacak. Saygılı, şefkatli ve güler yüzlü olacak. Cömert, misafirperver ve hizmet ehli olacak" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Tüfenkci Necati Şentürk Fethi Yaşar Kırşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title