Haberler

Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullandığı Atatürk Havalimanı'ndaki seçim bürosunu ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullandığı Atatürk Havalimanı'ndaki seçim bürosunu ziyaret etti.

Havalimanı geliş ve gidiş katındaki oy kullanılan alanları gezen ve buradaki görevlilerle selamlaşan Altay'a, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile bazı partiler eşlik etti.

Altay, oy kullanan vatandaşlarla da bir süre görüştükten sonra havalimanındaki Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim bürosunu ziyaret etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, parti olarak sandık güvenliğini aldıklarını belirtti.

Canpolat, İstanbul'da ilk kez bu kadar kapsamlı ve geniş şekilde güvenlik alındığını ifade ederek, "Havaalanında hem sandık sorumlularımız var hem hukukçu arkadaşlarımız var. Burada 24 saat avukat arkadaşlarımız da bekliyor, ayrıca sorumluları da bekliyor." dedi.

Herkesi oy kullanmaya çağıran, sandık güvenliği konusunda vatandaşların en ufak bir tereddüdünün olmaması gerektiğini belirten Canpolat, halk oylamasına hazır olduklarını dile getirdi.

Canpolat, 16 Nisan'da hayırlı bir referandum olacağını dile getirerek, "İlkin 'hayır'ı çıkaracağız, sonra ülkemizde yeniden demokrasinin kurumsallaşması için, bütün partilerin içinde bulunacağı parlamenter sistemin geniş ve katılımcı, güçlendirilmiş bir parlamenter yapısını yeniden oluşturmaya çalışacağız." diye konuştu.

Almanya, Hollanda ve İsviçre'den Türkiye'ye yönelen saldırılar karşısında iktidarın yanında olduklarını belirten Canpolat, dış politikada milli mesele ve ülkenin çıkarlarının söz konusu olduğunu bildirdi.

"Artık kavga ederek bir yere gidilmeyeceğini de görmemiz gerekiyor." diyen Canpolat, yurt dışında bu kez oy kullanacak daha çok vatandaş olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Engin Altay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title